Pečený vepřový bůček s cibulí je chutná a levná klasika, která si získala srdce mnoha gurmánů. Tento jednoduchý recept spojuje šťavnatost vepřového masa s karamelizovanou cibulí, což vytváří lahodnou kombinaci, která vás nezklame. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený vepřový bůček s cibulí
Co budeme potřebovat:
- vepřový bůček
- cibule
- hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- voda
- rostlinný olej
- příloha: chléb
Jak budeme postupovat:
1. Na bůčku uděláme zářezy ve tvaru mřížky a z obou stran posypeme černým pepřem a osolíme.
2. Do pánve nalijeme olej. Vložíme vepřové maso a osmažíme z obou stran.
3. Podlijeme vodou.
4. Přikryjeme pokličkou a stáhneme oheň na minimum.
5. Přibližně po hodině přilijeme další vodu. Potom vepřový bůček dusíme další hodinu.
6. Po uplynutí doby vyjmeme maso z pánve.
7. Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do pánve se šťávou z masa.
8. Podlijeme vodou, přikryjeme a 10 minut dusíme. Vodu vyvaříme a cibuli osmažíme.
9. Na talíř přidáme hořčici, maso a osmaženou cibuli.
10. Nakonec posypeme nakrájenou cibulkou a servírujeme s krajícem chleba.
Hotovo! Dobrou chuť!