Fantastický nepečený smetanový dezert s pudinkem a višněmi je dokonalou volbou pro všechny, kteří si chtějí rychle a snadno dopřát sladké potěšení. Hotový do pouhých 15 minut, tento lahodný dezert kombinuje jemný smetanový základ s bohatou chutí pudinku a osvěžujícími višněmi. Ideální pro každou příležitost, kdy potřebujete rychle připravit něco výjimečného. Připravte si tento jednoduchý a chutný dezert a nechte se unést jeho skvělou chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený smetanový dezert s pudinkem a višněmi
Co budeme potřebovat:
- 800 ml smetany ke šlehání
- 2 balení čokoládového práškového pudinku
- 300 g višní
- 30 g kakaového prášku
- 100 g krystalového cukru
- 800 ml mléka
- 2 pláty vopřed upečeného listového těsta
- 70-80 g čokoládových hoblin
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku vysypeme pudink. Přidáme kakao a poté cukr. Postupně přiléváme mléko. Během vaření mícháme, dokud nebude směs hladká a bez hrudek.
2. Když bude směs hladká, přidáme zbytek mléka. Krém vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Když je krém hotový, odstavíme ho z ohně a necháme vychladnout.
3. Do hluboké mísy nalijeme smetanu a vyšleháme do tuhé hmoty.
4. Vychladlý pudink vyšleháme mixérem, aby byl hladký a bez hrudek.
5. Do pudinku přidáme polovinu šlehačky a vyšleháme. Poté přidáme polovinu ze zbývající šlehačky a prošleháme.
6. Na dno skleněné formy nalámeme na kousky jeden plát upečeného listového těsta.
7. Těsto polijeme krémem a zarovnáme.
8. Přidáme polovinu višní.
9. Nalámeme druhý plát listového těsta a naneseme zbytek šlehačkového krému a zarovnáme.
10. Navrch rozložte zbytek višní a čokoládové hobliny nebo nastrouhanou čokoládu.
Hotovo! Dobrou chuť!