Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit báječný sušenkový dezert se smetanovým krémem, strouhanou margotkou a mléčnou čokoládou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Nejlepší na tom je, že je bez pečení! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dezert se smetanovým krémem, strouhanou margotkou a mléčnou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- máslové sušenky – podle potřeby
- 50 ml mléka – na namočení sušenek
Krém:
- 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 33-40%)
- 300 ml mléka
- 1 balení pudinkový prášek
- 1 balení vanilkový cukr
- 2,5 lžíce cukru
Ostatní:
- strouhaná margot čokoláda – podle chuti
Na zdobení a posypaní:
- strouhaná mléčná čokoláda – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do plechu o rozměru 20,5 x 24,5 cm vyloženého pergamenem si pokládejte máslové sušenky namočené v mléce pěkně vedle sebe.
2. Krém: Do nádobky/odměrky nalijte smetanu ke šlehání (nejlépe 33-40%), přilijte mléko, vsypejte pudinkový prášek a dochuťte vanilkovým cukrem a cukrem – vyšlehejte do tuhého krému.
3. Následně 1/2 vyšlehaného tuhého krému nalijte na sušenky, pak přetřepejte a posypejte strouhanou margotkou. Potom nalijte druhou 1/2 krému a znovu posypejte strouhanou margotkou. Na závěr ozdobte strouhanou mléčnou čokoládou a uložte na 2-3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
4. Báječný sušenkový dezert se smetanovým krémem, strouhanou margotkou a mléčnou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!