Vstupte do světa sladké rozkoše s naším čokoládovo-sušenkovým dezertem s mascarpone, banány a jahodami. Tato dokonalá směs jemného mascarpone, sladkých banánů a svěžích jahod, obalená v bohaté čokoládě, zaručuje jedinečný chuťový zážitek. Připravte se na chválu, když tento lahodný kousek předložíte na stůl.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový sušenkový dezert se smetanovým mascarpone, banány, sušenkami a jahodami
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 12 + 12 kakaové sušenky
- mléko – na namáčení sušenek
Jahodová náplň:
- 300 g mražené jahody
- 150 g cukr
- 40 g kukuřičný škrob + 70 ml voda
Krém:
- 150 g prášková smetana
- 300 ml tekutá smetana 33 % tuku
- 300 g mascarpone
- 2 banány
- 300 g kakaové sušenky
Poleva:
- 150 g čokoláda
- 150 ml smetana
Na zdobení:
- mleté mandle
- libovolné ovoce
Jak budeme postupovat:
1. Jahodová náplň: Do pánve vsypejte mražené jahody a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni do mírného změknutí. Ke konci do pánve přilijte kukuřičný škrob smíchaný s vodou, dobře promíchejte a vařte do úplného změknutí. Po uvaření přelijte náplň do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
2. Krém: Do velké mísy nasypejte práškovou smetanu a přilijte tekutou smetanu 33 % tuku – šlehejte do bílé pěny, do které vmíchejte mascarpone. Pokračujte ve šlehání do nadýchané směsi krému.
3. Následně do krému přidejte banány nakrájené na kolečka a rozlámané kakaové sušenky – pořádně promíchejte.
4. Na podnos si pokládejte 12 kakaových sušenek a položte obruč. Potom rozetřete připravený krém a naneste jahodou náplň – znovu naneste krém a pokládejte na vrch 12 kakaových sušenek. Uložte na 3-4 hodiny do lednice na ztuhnutí, ale nejlépe přes noc.
5. Poleva: Do malé misky nalámejte čokoládu a přilijte smetanu – zahřejte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte a získanou polevou přelijte povrch dezertu. Uložte na 15-20 minut do lednice na ztuhnutí.
6. Na závěr ozdobte mletými mandlemi a libovolným ovocem.
Čokoládový sušenkový dezert se smetanovým mascarpone, banány, sušenkami a jahodami podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!