Kinder Mléčný řez je lahodný dezert, který zaujme svou bohatou čokoládovou chutí a jemným krémem. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen jako sladká odměna po náročném dni.
Ingredience
Těsto:
- 8 vajec
- 9 lžic pískového cukru
- 4 lžíce kakaa
- 4 lžíce oleje
- 11 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Krém:
- 2 pomazánková másla bez příchutě (nebo alternativa tvaroh, mascarpone, žervé)
- 1 tvaroh ve vaničce
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- 3 vanilkové cukry
- Trochu moučkového cukru
- 4 lžíce medu
Čokoládový přeliv:
- 2 ks čokolády na vaření
- 1 zakysaná smetana
- Kakao (pro udržení barvy)
Postup
1) Příprava těsta: Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozdělíme směs na dvě části a upečeme na plechu s pečicím papírem na 180 °C asi 10 minut.
2) Příprava krému: Vyšleháme smetany se ztužovačem, samostatně šleháme pomazánkové máslo s cukry a medem, a nakonec vše spojíme.
3) Naplňování: Po vychladnutí pláty potřeme krémem, složíme na sebe a necháme ztuhnout v lednici.
4) Příprava čokoládového přelivu: Rozpustíme čokoládu, smícháme s zakysanou smetanou a kakao, a touto směsí přelijeme řez.
5) Dekorace: Můžete dezert dozdobit dle vlastní fantazie nebo nechat jen s čokoládovým přelivem.
Vyzkoušejte také:
- Piškoty jen zaliji těstem a dám na 30 minut do trouby
- Recept na sypané tvarohové řezy se zakysankou
- Vyzkoušejte o víkendu tyto lahodné domácí věnečky s vanilkovým krémem
Závěr
Kinder Mléčný řez je bohatý a chutný dezert, který potěší každého milovníka čokolády. Je ideální jako oslavu narozenin nebo jiných významných událostí.