Recept na Kinder mléčný řez s lahodným krémem a jednoduchou přípravou

Kinder Mléčný řez je lahodný dezert, který zaujme svou bohatou čokoládovou chutí a jemným krémem. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen jako sladká odměna po náročném dni.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience

Těsto:

  • 8 vajec
  • 9 lžic pískového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce oleje
  • 11 lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 2 pomazánková másla bez příchutě (nebo alternativa tvaroh, mascarpone, žervé)
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 3 vanilkové cukry
  • Trochu moučkového cukru
  • 4 lžíce medu

Čokoládový přeliv:

  • 2 ks čokolády na vaření
  • 1 zakysaná smetana
  • Kakao (pro udržení barvy)

Postup

1) Příprava těsta: Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozdělíme směs na dvě části a upečeme na plechu s pečicím papírem na 180 °C asi 10 minut.

2) Příprava krému: Vyšleháme smetany se ztužovačem, samostatně šleháme pomazánkové máslo s cukry a medem, a nakonec vše spojíme.

3) Naplňování: Po vychladnutí pláty potřeme krémem, složíme na sebe a necháme ztuhnout v lednici.

4) Příprava čokoládového přelivu: Rozpustíme čokoládu, smícháme s zakysanou smetanou a kakao, a touto směsí přelijeme řez.

5) Dekorace: Můžete dezert dozdobit dle vlastní fantazie nebo nechat jen s čokoládovým přelivem.

Vyzkoušejte také: 

Závěr

Kinder Mléčný řez je bohatý a chutný dezert, který potěší každého milovníka čokolády. Je ideální jako oslavu narozenin nebo jiných významných událostí.