Pokud i vy milujete ovocné dezerty nebo jen hledáte nějakou novou zajímavou sladkou inspiraci, jak si osladit život, pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme půvabný broskvový dort s krémem ze smetanového jogurtu a kondenzovaného mléka. Zkombinujte všechny tyto ingredience a získáte skutečnou delikatesu, která jistě potěší celou rodinu a přátelé.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Broskvový dort s krémem ze smetanového jogurtu a kondenzovaného mléka
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 250 g listové těsto
Broskyňová náplň:
- 500 g broskví v sirupu
- 60 g cukr
- 15 g kukuřičný škrob
- 120 ml voda
Ostatní:
- 250 g listové těsto
- voda – impregnace
- 2 lžičky cukru – na posypání
Krém:
- 500 g řecký bílý jogurt
- 200 ml smetana
- 200 g kondenzované mléko
- 10 g agar-agar
Na zdobení a posypání:
- rozdrobené upečené okraje listového těsta
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte si listové těsto, do kterého pomocí kruhové formy o průměru 22 cm udělejte kruh a vidličkou propíchejte.
2. Pečte v předehřáté troubě 15-18 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava. Po upečení listové těsto položte na talíř a položte na něho obruč vystlanou dortovou fólií.
3. Broskvová náplň: Do hrnce na sporáku vložte nakrájené broskve v sirupu, přisypejte cukr, kukuřičný škrob a přilijte vodu. Dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Po uvaření náplň nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Připravte druhé listové těsto, do kterého pomocí kruhové formy o průměru 22 cm udělejte kruh, do středu spravte otvor a vytvarujte trojúhelníky, do kterých udělejte jemně zářezy. Následně impregnujte vodou a posypejte cukrem.
5. Pečte v troubě 15-18 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Krém: Do hrnce nalijte smetanu, přilijte kondenzované mléko a přisypejte agar-agar – dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte 8-10 minut chladnout, dokud nezačne houstnout.
7. Na těsto v obruči nejprve nalijte vychladlou broskvovou náplň a pak nalijte uvařený krém.
8. Nakonec ozdobte upečenými trojúhelníčky a do středu naneste zbylou broskvovou náplň, pak uložte na 2 hodiny do lednice.
9. Po 2 hodinách vyndejte dort z lednice, odstraňte obruč, dortovou fólii, poté posypejte po celém obvodu rozdrobenými okraji pečeného listového těsta a povrch ozdobte moučkovým cukrem. Hotovo!
Půvabný broskvový dort s krémem ze smetanového jogurtu a kondenzovaného mléka podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!