Pudinková buchta se zakysanou smetanou je výtečný dezert, který kombinuje jemnost vanilkového pudinku s bohatostí zakysané smetany. Výsledkem je krémová, vláčná a neodolatelně dobrá buchta, která je ideální k podávání jako sladký závěr jídelníčku.
Ingredience
- 5 žloutků
- 230 g krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- ½ prášku do pečiva
- 280 g polohrubé mouky
- 5 bílků (na sníh)
- Kakao
- 1 l mléka
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce cukru
- 2–3 zakysané smetany
- Granko a skořice na posypání
Postup
1) Příprava těsta: Ve velké míse utřete žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přilijte vlažnou vodu a dobře promíchejte. Postupně přidejte olej, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.
2) Tmavé těsto: Půlku těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Do zbývající poloviny těsta vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto na plechu.
3) Příprava pudinku: Uvařte vanilkový pudink s mlékem, pudinkovým práškem a cukrem. Hotový horký pudink rovnoměrně rozprostřete po syrovém těstě.
4) Pečení: Buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Použijte špejli pro ověření, zda je těsto upečené.
5) Dokončení: Na horkou buchtu rovnoměrně rozetřete zakysanou smetanu a posypte směsí Granka a skořice. Nechte vychladnout.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Pudinková buchta se zakysanou smetanou je úžasný dezert, který osladí každou příležitost. Je snadná na přípravu a jistě si ji zamiluje celá rodina.