Vynikající pudinková buchta se zakysanou smetanou

Pudinková buchta se zakysanou smetanou je výtečný dezert, který kombinuje jemnost vanilkového pudinku s bohatostí zakysané smetany. Výsledkem je krémová, vláčná a neodolatelně dobrá buchta, která je ideální k podávání jako sladký závěr jídelníčku.

Zdroj: Jana Spurná

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 230 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • ½ prášku do pečiva
  • 280 g polohrubé mouky
  • 5 bílků (na sníh)
  • Kakao
  • 1 l mléka
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru
  • 2–3 zakysané smetany
  • Granko a skořice na posypání

Postup

1) Příprava těsta: Ve velké míse utřete žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přilijte vlažnou vodu a dobře promíchejte. Postupně přidejte olej, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.

2) Tmavé těsto: Půlku těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Do zbývající poloviny těsta vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto na plechu.

3) Příprava pudinku: Uvařte vanilkový pudink s mlékem, pudinkovým práškem a cukrem. Hotový horký pudink rovnoměrně rozprostřete po syrovém těstě.

4) Pečení: Buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Použijte špejli pro ověření, zda je těsto upečené.

5) Dokončení: Na horkou buchtu rovnoměrně rozetřete zakysanou smetanu a posypte směsí Granka a skořice. Nechte vychladnout.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Pudinková buchta se zakysanou smetanou je úžasný dezert, který osladí každou příležitost. Je snadná na přípravu a jistě si ji zamiluje celá rodina.