Domácí větrníky s vanilkovým mascarpone krémem – Nebe v ústech!

Pokud jste milovníky větrníku jako my, pak je tento recept určen právě vám! Dnes si společně připravíme domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem. Jsou měkké, lahodné a neodolatelně chutné. Se šálkem skvělé kávy se budete cítit jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem:

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 1/2 litru mléka + kůra z 1 citronu
  • 2 vejce
  • 120 g cukr
  • 10 g vanilkový cukr (1 lžička)
  • 50 g kukuřičný škrobu
  • 250 g mascarpone

Vařené (odpalované) těsto:

  • 100 ml vody (1/2 šálku) + 100 ml mléko (1/2 šálku)
  • 80 g máslo (6 lžic)
  • špetka soli
  • 1 lžička cukr
  • 120 g mouka
  • 3 vejce

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Krém: Do hrnce nalijte mléko a vmíchejte citronovou kůru z 1 citronu – promíchejte a chvíli povařte na mírném ohni. Pak z ohně odstavte, nechte vychladnout na pokojovou teplotu a potom citronovou kůru vyndejte z mléka.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

2. Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a vanilkový cukr – šlehejte/míchejte a nasypete kukuřičný škrob – pokračujte ve šlehání/míchání. Následně směs vlijte do mléka v hrnci a vařte na středním ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií/utěrkou a nechte vychladnout.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

3. Vařené (odpalované) těsto: Do hrnce na sporáku současně vlijte vodu s mlékem, vložte máslo, přidejte špetku soli a přisypejte cukr – zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a pak nasypejte mouku – pořádně míchejte 2 minuty za stálého vaření. Po uvaření těsto přendejte do mísy a nechte 5 minut vychladnout.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

4. Následně do mísy s těstem postupně během míchání přidávejte rozklepnutá vejce.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

5. Výsledně těsto přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho na plech vyložený pergamenem vytvarujte stejné čtverce, které potřete zbylým vejcem.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

6. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava. Po upečení je překrojte na polovinu.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

7. Do vychladlého krému vmíchejte mascarpone a dobře promíchejte. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho na spodní části těsta vytvarujte vlnky a přikryjte vrchní částí těsta.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

8. Na závěr ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí a půvabem.

Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich
Domácí větrníky z vařeného (odpalovaného) těsta s vanilkovým mascarpone krémem - Nebe v ústech!
Zdroj: Immer Appetitlich

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!