Připravte se na nezapomenutelný zážitek s naším receptem na fantastický pomalu pečený vepřový bůček na cibuli a česneku. Toto jídlo vyniká svou křupavou kůrkou a šťavnatou, rozpadající se texturou masa, které se pomalu peče do dokonalosti. Připravte se, že se stane novým oblíbeným pokrmem na vaší rodinné hostině.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pomalu pečený vepřový bůček na cibuli a česneku
Co budeme potřebovat:
- vepřový bůček
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- rasca
Jak budeme postupovat:
1. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na hrubé plátky.
2. Nakrájíme vepřový bůček. Poté zvrchu i zespodu uděláme do masa zářezy.
3. Maso vložíme do zapékací formy a osolíme.
4. Přidáme nakrájenou cibuli a vložíme plátky česneku. Vrch posypeme rascou a bůček podlijeme vodou.
5. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 3 hodiny při teplotě 180 °C.
6. Po určité době vyndáme plech z trouby a maso polijeme šťávou. Poté pokračujeme v pečení. Během pečení vepřový bůček několikrát otočíme a pokračujeme v pečení. Maso se musí úplně rozpadat a kůže musí být křupavá.
7. Hotovou dobrotu servírujeme s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!