Říká se, že dobrý dezert připravený s láskou utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na sušenkový dezert s vanilkovým a nutellovým krémem s čokoládovou polevou, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dezert s vanilkovým a nutellovým krémem s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g vanilkové sušenky
Dvoubarevný krém:
- 2 žloutky
- 200 g cukr
- 100 g kukuřičný škrob
- 10 g vanilkový cukr
- 1,2 l mléko
- 100 g másla
- 130 g nutella
Čokoládová poleva:
- 200 g hořká čokoláda + 20 ml olej
- 250 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do zapékací mísy o rozměru 22 x 22 cm pokládejte vanilkové sušenky pěkně vedle sebe.
2. Krém: Do menšího hrnce na sporáku vlijte žloutky, přisypejte cukr, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a přilijte mléko – promíchejte a vařte na mírném ohni. Během míchání postupně přilévejte zbylé mléko, vařte do zhoustnutí a ke konci vmíchejte máslo – dobře promíchejte.
3. Výsledný krém přelijte do 2 misek a do jedné misky do krému přimíchejte nutellu – promíchejte.
4. Na sušenky v míse nejprve nalijte vanilkový krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte. Potom pokládejte vanilkové sušenky, pak nalijte nutellový krém a uložte na 90 minut do lednice na ztuhnutí.
5. Čokoládová poleva: Do malé misky nalámejte hořkou čokoládu, přilijte olej a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní, pak nalijte smetanu ke šlehání – dobře promíchejte.
6. Získanou čokoládovou polevou přelijte povrch krému, potřepejte a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
7. Sušenkový dezert s vanilkovým a nutellovým krémem s čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!