Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit nepečený jahodový dezert s kokosovými lupínky. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Sladkou tečku v podobě chutného jahodového dezertu ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený jahodový dezert s kokosovými lupínky
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 200 g čerstvé jahody
- 80 g cukr
- 400 ml mléko
- 50 g kukuřičný škrob
Na zdobení a posypání:
- čerstvé jahody
- kokosové lupínky/strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve v míse omyjte čerstvé jahody, které potom očistěte, pak překrojte na polovinu a pár je naaranžujte po bocích zapékací mísy.
2. Zbylé jahody přendejte do mísy a přisypejte cukr, pak pomocí ručního mixéru rozmixujte na jahodové pyré.
3. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko a přisypejte kukuřičný škrob – míchejte a vařte na mírném ohni. Ke konci, až bude vřiť, vlijte připravené jahodové pyré – vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
4. Výsledný krém nalijte do zapékací mísy, pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Na závěr posypejte kokosovými lupínky/strouhaným kokosem a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
6. Nepečený jahodový dezert s kokosovými lupínky podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!