Buchta s krémem, ovocem a želatinou je ideálním dezertem pro všechny, kdo milují kombinaci jemného piškotového těsta, lahodného vanilkového krému a svěžího ovoce. Dokonalý závěr tvoří želatinová vrstva, která dezert završuje. Tato buchta se skvěle hodí jako sladká tečka po obědě nebo ke kávě s přáteli.
Ingredience
Těsto (piškot):
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky (z bílků udělat sníh)
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 200 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 žloutek
Želatina:
- 750 ml vody
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vitacit
Ovoce:
- Ovoce dle chuti (např. jahody, borůvky, kiwi, broskve)
Postup
1) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidejte mléko, olej a žloutky a promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do směsi. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C zhruba 20 minut nebo dokud nebude povrch zlatavý.
2) Příprava krému: Uvařte pudink podle návodu a nechte vychladnout. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a žloutkem do hladké pěny. Postupně vmíchejte vychladlý pudink a vyšlehejte krém.
3) Nanesení krému: Na vychladlou buchtu rovnoměrně rozetřete připravený krém a ozdobte ovocem dle vaší volby.
4) Příprava želatiny: V hrnci smíchejte vodu, pudinky a vitacit. Za stálého míchání přiveďte k varu a jakmile směs začne vřít, okamžitě sundejte z plotny. Nechte želatinu lehce vychladnout a opatrně ji nalijte na buchtu s ovocem. Poté nechte vše ztuhnout v lednici.
Vyzkoušejte také:
- Vyzkoušejte tento Harlekýn na plech s čokoládovým krémem
- Víkendové kapsičky z listového těsta plněné vanilkovým pudinkem a ovocem
Závěr
Tato lahodná buchta s krémem, ovocem a želatinou je ideálním dezertem pro různé příležitosti. Její příprava je poměrně snadná a výsledkem je osvěžující dezert, který potěší celou rodinu.