Připravte se na gastronomický zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky, aniž byste strávili hodiny v kuchyni! Představujeme vám minutkový recept na vepřovou panenku na česneku se sýrovou omáčkou s vínem. Toto jednoduché, ale ohromující jídlo kombinuje jemnou vepřovou panenku s bohatou a aromatickou sýrovou omáčkou, která je zjemněná přídavkem kvalitního vína. Ideální volba pro rychlou večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka na česneku se sýrovou omáčkou s vínem
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřové panenky
- 100 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 ml bílého vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 120 g měkkého sýra
- sůl a černý mletý pepř podle chuti
- olivový olej
- rostlinný olej
- 50 g másla
- 3 lístky šalvěje
- 40 g hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou panenku zbavíme blan a nakrájíme ji na rovnoměrné kousky asi na šířku nože.
2. Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do mísy, kde je potřeme olivovým olejem. Přikryjeme a necháme 10 minut stát.
3. Mezitím si česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
4. Maso potom silně opečeme na rozpálené pánvi s rostlinným olejem z obou stran. Poté maso vyjmeme na mísu a na pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém osmahneme cibuli s česnekem.
5. Přidáme lístky šalvěje a poprášíme moukou. Pár minut za stálého míchání smažíme.
6. Potom zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme, promícháme. Následně přidáme vývar a vaříme za stálého míchání asi 3 minuty.
7. Do omáčky přidáme měkký sýr, necháme ho za stálého míchání rozpustit. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vývaru. Potom omáčku propasírujeme přes síto.
8. Nakonec maso zalijeme omáčkou. Necháme přejít varem a můžeme podávat.
Hotovo! Dobrou chuť!