Dokonalé pomerančové řezy, které si připravíte rychle a snadno

Pomerančové řezy jsou osvěžující a lahodný dezert, který zaujme svou chutí i svěžestí. Spojení kakaového korpusu, krémového tvarohu a pomerančové polevy vytváří nezapomenutelný zážitek, který si můžete připravit rychle a snadno.

Zdroj: Viktoria Součková

Ingredience

Na korpus:

  • 4 vejce
  • Špetka soli
  • Vanilka
  • 150 g krupicového cukru
  • 40 g oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa

Na krém:

  • 180 g másla
  • 130 g moučkového cukru
  • 800 g tvarohu
  • Vanilka

Na pomerančovou polevu:

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 50 g krupicového cukru
  • 600 ml pomerančového džusu (nejlépe čerstvě vymačkaného)

Postup

1) Příprava korpusu: Rozmíchejte vejce se špetkou soli, cukrem a vanilkou. Přidejte olej a zamíchejte. Poté vmíchejte mouku a kakao, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem (26 x 26 cm) a pečte při 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.

2) Příprava krému: Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkou. Poté postupně přidávejte tvaroh a jemně šlehejte metličkou, až získáte krémovou konzistenci.

3) Příprava pomerančové polevy: Do hrnce nalijte pomerančový džus a přidejte pudinkový prášek a cukr. Zahřívejte na středním plameni, dokud směs nezačne houstnout, zhruba 10 minut. Nechte polevu vychladnout.

4) Skládání řezu: Vložte vychladlý korpus zpět do formy (26 x 26 cm) a rovnoměrně na něj naneste tvarohový krém. Navrch nalijte pomerančovou polevu a vše dejte do lednice na 4 hodiny, aby řezy ztuhly.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tyto dokonalé pomerančové řezy jsou osvěžující a sladký dezert, který potěší každého. Příjemná kombinace chutí zaručeně osladí váš den.