Paprikáš je tradiční pokrm střední Evropy, který si získal srdce mnoha gurmánů pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Dnes vám představím osvědčený recept na paprikáš z vepřového masa, který se pyšní bohatým aroma a šťavnatou konzistencí. Tento klasický recept kombinuje kvalitní vepřové maso, aromatičtější koření a pomalé dušení, což zaručuje výsledek, jež rozplývá na jazyku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2023-12-16-o-22.31.56.png)
Vepřový paprikáš
Co budeme potřebovat:- vepřové stehno nebo plecko
- smetana na vaření nebo šlehání
- voda
- 1 cibule
- hladká mouka
- sůl
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Na začátku umyjeme vepřové maso a nakrájíme na menší kostky. Vložíme do mísy.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.39.50.png)
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a vložíme do samostatné mísy.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.39.56.png)
3. V hrnci zahřejeme olej. Do rozpáleného oleje v hrnci přidáme cibuli. Snižujeme teplotu a cibuli smažíme na mírném ohni do zlatova.
4. Když je cibule dostatečně osmažená, přidáme maso. Teplotu mírně zvýšíme a obsah promícháme.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.40.25.png)
5. Maso osolíme a zamícháme.
6. Po chvíli přidáme černý pepř a promícháme.
7. Když se nám maso zatáhne, přidáme mletou papriku. Zamícháme a necháme smažit maximálně minutu.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.40.36.png)
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.40.44.png)
8. Takto osmažené maso podlijeme vodou. Přivedeme k varu.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.40.50.png)
9. Po zhoustnutí snížíme teplotu, přikryjeme a na mírném ohni dusíme, dokud nebude maso měkké.
10. Když je maso dostatečně měkké, přidáme smetanu.
11. V sklenici smícháme mouku s vodou. Směs pomalu přiléváme do hrnce a mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Směs dobře promícháme.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.41.15.png)
12. Na mírném ohni vaříme ještě 10-15 minut.
13. Hotový paprikáš můžeme servírovat například s haluškami.
![Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2024/05/Snimka-obrazovky-2024-05-07-o-11.41.31.png)
Hotovo! Dobrou chuť!