Tradiční paprikáš z vepřového masa – ostřílený recept!

Paprikáš je tradiční pokrm střední Evropy, který si získal srdce mnoha gurmánů pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Dnes vám představím osvědčený recept na paprikáš z vepřového masa, který se pyšní bohatým aroma a šťavnatou konzistencí. Tento klasický recept kombinuje kvalitní vepřové maso, aromatičtější koření a pomalé dušení, což zaručuje výsledek, jež rozplývá na jazyku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

Vepřový paprikáš

Co budeme potřebovat:
  • vepřové stehno nebo plecko
  • smetana na vaření nebo šlehání
  • voda
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Na začátku umyjeme vepřové maso a nakrájíme na menší kostky. Vložíme do mísy.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a vložíme do samostatné mísy.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

3. V hrnci zahřejeme olej. Do rozpáleného oleje v hrnci přidáme cibuli. Snižujeme teplotu a cibuli smažíme na mírném ohni do zlatova.

4. Když je cibule dostatečně osmažená, přidáme maso. Teplotu mírně zvýšíme a obsah promícháme.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

5. Maso osolíme a zamícháme.

6. Po chvíli přidáme černý pepř a promícháme.

7. Když se nám maso zatáhne, přidáme mletou papriku. Zamícháme a necháme smažit maximálně minutu.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme
Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

8. Takto osmažené maso podlijeme vodou. Přivedeme k varu.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

9. Po zhoustnutí snížíme teplotu, přikryjeme a na mírném ohni dusíme, dokud nebude maso měkké.

10. Když je maso dostatečně měkké, přidáme smetanu.

11. V sklenici smícháme mouku s vodou. Směs pomalu přiléváme do hrnce a mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Směs dobře promícháme.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

12. Na mírném ohni vaříme ještě 10-15 minut.

13. Hotový paprikáš můžeme servírovat například s haluškami.

Tradiční paprikáš z vepřového masa - ostřílený recept!
Zdroj: Youtube/Varíme a pečieme

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: