Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na vláčný jahodový koláč z jemného těsta je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodový koláč z jemného těsta
Co budeme potřebovat:
- 500 g očištěné čerstvé jahody
Těsto:
- 3 vejce
- 15 g vanilkový cukr + 250 g cukr
- 200 ml olej
- 200 ml mléko
- 300 g mouka + 2 lžičky prášek do pečiva + špetka soli
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
- mouka – na vysypání formy
- moučkový cukr – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve očistěte čerstvé jahody, které překrojte na polovinu a přendejte do mísy – nechte je stranou.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte smíchaný vanilkový cukr s cukrem. Šlehejte a během jemného šlehání postupně přilévejte olej a potom přilévejte mléko. Nakonec nasypejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Dobře promíchejte do hladké směsi těsta.
3. Následně hladké těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pak naaranžujte půlky čerstvých očištěných jahod.
4. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 190 °C.
5. Po upečení jahodový koláč posypejte ještě moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, prějeme Vám dobrou chuť!