Kuřecí plátky na pepři v hořčičné omáčce s těstovinami

Kuřecí plátky na pepři s hořčičnou omáčkou jsou neodolatelným pokrmem, který spojuje chuťové bohatství kuřecího masa s pikantními tóny hořčice a pepře. Tato jednoduchá, ale nesmírně lahodná kombinace se hodí jako skvělá volba pro každodenní oběd či večeři, ale i pro slavnostnější příležitosti. Pokud hledáte recept, který potěší celou rodinu a zároveň vám ušetří čas při přípravě, právě jste na správném místě. Přinášíme vám krok za krokem, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný pokrm plný chuti a aromatu.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • Kuřecí vývar (nebo kostka slepičího bujónu)
  • 100 ml smetany na vaření
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Jíška

Postup přípravy

1) Kuřecí prsa nakrájíme na stejné plátky, přičemž z 3 prsou vznikne 6 plátků.

2) Osolíme a opepříme připravené plátky kuřecího masa a lehce je potřeme hořčicí.

3) Na pánvi rozehřejeme olej a plátky kuřecího masa zprudka opečeme z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené. Hotové maso dáme stranou a udržujeme teplé.

4) V hrnci si ohřejeme cca 0,5 litru kuřecího vývaru nebo ve vodě rozpustíme slepičí bujón.

5) Do vývaru vmícháme 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice a lehce podlijeme asi 1 dl smetany na vaření.

6) Přidáme světlou jíšku (instantní) a vaříme omáčku asi 3 minuty, dokud nezhoustne a nezíská požadovanou konzistenci.

7) Hotové kuřecí plátky podáváme s hořčičnou omáčkou jako přílohu k rýži, bramborám nebo těstovinám.

Vepřové pikantní plátky zapečené s pórkem a žampióny

Závěr

Kuřecí plátky na pepři s hořčičnou omáčkou jsou nejen lahodnou pochoutkou pro vaše chuťové buňky, ale i skvělou volbou pro každou příležitost. Jejich jednoduchá příprava a bohatá chuťová paleta je zaručeně osloví a zanechá vás s pocitem spokojenosti. Užijte si tuto chutnou lahůdku a dopřejte si kulinářský zážitek plný radosti a dobrého jídla.