Objevte pravou chuť Itálie s našimi domácími zapečenými lasagnemi Bolognese. Tento tradiční recept, plný bohatého mletého masa a lákavé sýrové směsi, je dokonalým jídlem pro rodinné večeře nebo setkání s přáteli. Vrstvy jemných těstovin, šťavnatého ragú a roztékajícího se sýra vytvářejí neodolatelnou kombinaci, která uspokojí každého milovníka italské kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené domácí Bolognese lasagne s mletým masem a lahodnou sýrovou směsí
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 cibule
- rostlinný olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 1 kg mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušené mleté provensálské bylinky – podle chuti
- 400 g rajčatová omáčka
Směs:
- 300 g smetanový sýr
- 1 vejce
- 10 g sušený mletý česnek
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 100 g sýr parmazán
Ostatní:
- 6 kusů plátků lasagní
- 400 g sýr mozzarella – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Pak vsypejte nadrobno nakrájený česnek a společně smažte několik minut. Dále do pánve vložte mleté maso, které smažte do hnědasta a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a sušenými provensálskými bylinky.
2. Následně do pánve přilijte rajčatovou omáčku, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni několik minut.
3. Směs: Do misky vložte smetanový sýr a rozklepněte vejce – promíchejte. Pak posypejte sušeným česnekem, čerstvou nasekanou petrželku a přisypejte strouhaný parmazán – pořádně promíchejte.
4. Vymažte si zapékací mísu olejem a rozložte do ní směs mletého masa, pak položte 2 plátky lasagní a rozetřete připravenou směs. Vrstvěte na sebe (postup ještě 2 krát zopakujte), a doplňte o strouhaný sýr mozzarella – čím více sýra, tím lépe.
5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C a máte hotovo!
Zapečené domácí Bolognesse lasagne s mletým masem a lahodnou sýrovou směsí podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!