Vepřové maso je oblíbenou součástí mnoha kuchyní po celém světě díky svému vynikajícímu chuti a všestrannosti. Ať už preferujete klasické recepty nebo se rádi necháváte inspirovat novými kulinářskými trendy, máme pro vás připraveno sedm skvělých a rychlých receptů, které vám umožní vychutnat si vepřové maso v nejrůznějších podobách.
Od tradičních pokrmů až po moderní chuťové kombinace – zde naleznete recepty, které potěší vaše chuťové buňky a uspokojí hlad vašich blízkých.
Vepřové maso stačí zamíchat se zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřového masa
- 2-3 cibule
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce hladké mouky
- Olej na smažení
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Vepřové maso v hořčičné omáčce s hranolky
Ingredience
- Vepřové maso (podle počtu porcí)
- Olivový olej
- 2-3 cibule, nakrájené na kolečka
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
- Červená paprika, pepř
- Majonéza
- 2-3 lžíce plnotučné hořčice
- Hovězí vývar
- Smetana na zjemnění
- Případně další hořčice a trochu Maggi
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Vepřové maso v mrkvi s vařeným bramborem
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 1 kg mrkve
- 2 kg brambor
- 2 střední cibule
- 1 litr vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- Sůl
- Pepř
- Drcený kmín
- Cukr
- Máslo
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Recept na vepřové maso v hořčičné omáčce se slaninou
Suroviny
- Vepřové maso (kýta, pečeně nebo plecko)
- Hořčice
- Sůl
- Pepř
- Cibule
- Uzená slanina
- Sladká paprika
- Hladká mouka
- Voda nebo vývar
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Vepřové maso na přírodno se smetanovou omáčkou s cibulí a hranolky
Co budeme potřebovat:
- Vepřové maso
- Smetana
- Cibule
- Olej nebo máslo na smažení
- Sůl a pepř
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Vepřové maso s pórkem – rychlý a chutný oběd
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřového masa
- olivový olej – na smažení
- 30 g másla
- 300 g pórku
- 2 cibule
- 2 stonky celeru
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 feferonka
- 3 stroužky česneku
- čerstvý koriandr (trochu)
- slunečnicový chmel
- 200 ml zeleninového vývaru
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Zapečené vepřové maso, brambory a jogurt – výborný recept z jedné mísy
Co budeme potřebovat:
- vepřové maso – 1 kg
- cibule – 2 ks
- brambory – 400 g
- slanina – 300 g
- sůl – 10 g
- černý pepř – 5 g
- bazalka – 5 g
- jogurt – 400 g
- rajčatové pyré (protlak) – 200 ml
- tvrdý sýr – 200 g
- nakládané okurky – 200 g
CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE
Závěr:
Doufáme, že vás naše sbírka receptů inspirovala k novým kulinářským dobrodružstvím s vepřovým masem. Bez ohledu na to, zda jste začátečníkem nebo zkušeným kuchařem, tyto recepty jsou navrženy tak, aby byly snadno přístupné a rychle připravené, aniž by se musela obětovat kvalita či chuť. Nechte se unést vůní a chutěmi vepřového masa a připravte si pochoutky, které rozzáří vaše jídlo a potěší vaše smysly.