Vítejte ve světě potěšení a vůní! Dnes se spolu pustíme na dobrodružnou kulinářskou pouť s naším báječným receptem na tortellini se šunkou v lahodné krémové smetanovo-parmazánové omáčce. Tento soulad chutí kombinující al dente tortellini se šunkou v omáčce zaručuje jedinečný gurmánský zážitek. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tortellini se šunkou v krémové smetanovo-parmazánové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1 lžíce másla – na smažení
- 200 g šunky
- 225 ml smetany
- 400 g tortellini + vroucí voda + sůl
Omáčka:
- 70 g parmazán
- 2 žloutky + 225 ml smetany
- sůl – podle chuti
- muškátový oříšek podle chuti
- 100 ml voda z těstovin
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte na čtverečky nakrájenou šunku, kterou jemně osmahnete a přilijte 225 ml smetany – promíchejte a vařte několik minut na mírném ohni.
2. Do vroucí osolené vody vsypejte tortellini, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
3. Omáčka: Do misky vlijte žloutky, přilijte 225 ml smetany a vsypejte strouhaný parmazán. Dochuťte solí, muškátovým oříškem a přilijte 100 ml vody z těstovin – dobře promíchejte a omáčka je hotová!
4. Uvařené tortellini přendejte do pánve se šunkou a smetanou a vlijte připravenou směs. Pořádně promíchejte a vařte na mírném ohni několik minut, dokud nebude omáčka krémová a hustá.
5. Ná závěr ozdobte-posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!