Říká se, že dobrý zákusek připravený z lásky utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na piškotový zákusek s kakaovo-smetanovým krémem a strouhanou čokoládou je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy nebo horké čokolády si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotový zákusek s kakaovo-smetanovým krémem a strouhanou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 vejce
- 100 g cukr (1/2 šálku)
- 1 lžička vanilkový extrakt nebo 1 lžička vanilkový cukr
- 40 g kukuřičný škrob (4 lžíce)
- 25 g kakao (1 lžíce)
- 500 ml mléko (2 šálky)
- 250 ml smetana ke šlehání 33-36% tuku (1 šálek)
Ostatní:
- 16 k piškoty Savoyardi
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do hrnce rozklepněte vejce, které vyšlehejte, nasypejte cukr, pak přilijte vanilkový extrakt nebo přisypejte vanilkový cukr. Šlehejte. Dále nasypejte kukuřičný škrob a kakao. Potom nalijte mléko a za stálého míchání zahřívejte. Jakmile se objeví první bublinky, vařte na mírném ohni 1 minutu za stálého míchání. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
2. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání, kterou vyšlehejte do zhoustnutí a po vyšlehání ji přendejte do misky s kakaovým krémem. Společně vyšlehejte do jemného nadýchaného krému a potom krém přendejte do zdobícího sáčku.
3. Připravte si mísu o rozměru 25 x 12 cm vyloženou folií a pomocí zdobícího sáčku vytvarujte na spodku vlnky a pokládejte piškoty. Postup opakujte až po vrch a nakonec přikryjte fólií a uložte na 2 hodiny do lednice.
4. Po 2 hodinách vyndejte zákusek z lednice a potřete ho zbylým krémem, který pěkně uhlaďte.
5. Na závěr zákusek ozdobte-posypejte strouhanou čokoládou a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!