Říká se, že pořádný dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na jemný nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 4 g instantní káva + 250 ml převařená voda – na namáčení sušenek
- 400 g kakaové sušenky
Krém:
- 70 g mouka
- 70 g kukuřičný škrob
- 1 žloutek
- 200 g cukr
- 1,4 l mléko
- 50 g prášková smetana s vanilkovou příchutí
Poleva:
- 300 ml smetana ke šlehání
- 200 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do misky nasypte instantní kávu, kterou zalijte převařenou vodou – promíchejte.
2. Následně do kávy namáčejte kakaové sušenky, které pak pokládejte pěkně vedle sebe do obruči na podnose o rozměre 20 x 24 cm.
3. Krém: Do hrnce nasypejte mouku, kukuřičný škrob, vlijte žloutek, přisypejte cukr a nalijte mléko. Dobře promíchejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do mísy, přikryjte fólií a nechte 20 minut odležet. Potom z mísy odstraňte fólii, pak nasypejte práškovou smetanu s vanilkovou příchutí a pořádně vyšlehejte do nadýchaného krému.
4. Výsledný krém naneste a rozetřete na kakaové sušenky a postup ještě 3 krát zopakujte.
5. Poleva: Do hrnce na sporáku nalijte smetanu ke šlehání, kterou za stálého míchání vařte na mírném ohni a vmíchejte do ní nalámanou hořkou čokoládu. Míchejte a pokračujte ve vaření do zhoustnutí.
6. Získanou polevu nalijte na krém, uhlaďte a uložte do lednice na 30 minut na ztuhnutí.
Jemný sušenkový dezert s vanilkovým krémem a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!