Vynikající vepřová krkovice na mletém kmíně s rýží

Připravte si vepřovou krkovici na mletém kmíně s rýží – lahodné a syté jídlo, které je ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Tento recept kombinuje chutnou vepřovou krkovici, aromatické koření a jemnou omáčku, která tvoří bohatou chuťovou harmonii.

Zdroj: Jana Benešová

Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • Grilovací koření dle chuti
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 3 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce Worcestershire omáčky
  • 2 lžíce hořčice
  • Voda na podlití
  • Jiska na zahuštění

Postup

1) Příprava masa: Plátky krkovice naklepejte a posypte grilovacím kořením z obou stran.

2) Smažení: Na pánvi orestujte cibuli, přidejte plátky krkovice a osmahněte z obou stran.

3) Podlití: Maso zalijte vodou, přidejte kmín, grilovací koření, sójovou omáčku, Worcestershire omáčku a hořčici.

4) Vaření: Nechte vařit na mírném ohni cca 2 hodiny.

5) Zahuštění: Na závěr zahustěte omáčku jiškou a provařte.

Závěr

Vepřová krkovice na mletém kmíně je lahodným a sytým pokrmem, který je ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Bohatá chuť masa a aromatického koření tvoří pokrm, který uspokojí každého.