Rychlé a chutné jahodové řezy s krémem z bílého jogurtu

Připravte si rychlé a chutné jahodové řezy s krémem z bílého jogurtu. Tento lahodný dezert kombinuje lehký piškotový korpus s jemným krémem z bílého jogurtu a sladkou jahodovou vrstvou, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento dezert je ideální pro každou příležitost, ať už jako sladká pochoutka ke kávě nebo jako dezert pro rodinnou oslavu.

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Ingredience

Pro piškot:

  • 5 žloutků (sníh z bílků vyšleháme zvlášť)
  • 200 g cukru
  • 6 lžic horké vody
  • 8 lžic oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Pro bílou část:

  • 1 kg bílého jogurtu
  • Cukr dle chuti
  • 2 pytlíčky želatiny do krému (připravit dle návodu)

Pro červenou část:

  • 0,5 kg jahod (rozmixovat a přidat 2 dl vody)
  • Cukr dle chuti
  • 1 balení jahodového vitacitu
  • 2 jahodové pudinky (uvařené hustě)

Postup

1) Příprava piškotu: Žloutky utřete s cukrem a přidejte horkou vodu a olej. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte sníh z vyšlehaných bílků.

2) Pečení: Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15-20 minut, dokud není zlatavé. Nechte vychladnout.

3) Bílá část: Bílý jogurt smíchejte s cukrem dle chuti a připravte želatinu podle návodu. Želatinu vmíchejte do jogurtové směsi.

4) Nanesení bílé části: Na vychladlý piškot naneste jogurtovou směs a nechte ztuhnout v lednici.

5) Červená část: Jahody rozmixujte a smíchejte s vodou a cukrem. Přidejte jahodový vitacit a uvařte hustý pudink.

6) Nanesení červené části: Na ztuhlou jogurtovou vrstvu rozetřete jahodovou směs a opět nechte ztuhnout.

7) Podávání: Řezy nakrájejte a servírujte.

Piškotový dort s jahodami a čokoládou, který si okamžitě zamilujete

Závěr

Jahodové řezy s krémem z bílého jogurtu jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který kombinuje jemné chutě jogurtu, jahod a piškotu. Jsou ideální pro každou příležitost.