Nepečené dezerty jsou skvělou volbou, když chcete vytvořit něco opravdu sladkého, ale zároveň snadného a rychlého a bez nutnosti pečení. Tenhle recept na kokosovo-piškotový dezert s osvěžujícím citronovým krémem je dokonalým příkladem na snadný a rychlý nepečený dezert, který si okamžitě získá vás i vaše děti a budete ho milovat. Vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí a potěšte své mlsné jazýčky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosovo-piškotový dezert s osvěžujícím citronovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 150 g dlouhých piškot
- 200 ml mléko – na namáčení sušenek (1 šálek)
Citronový krém:
- 600 ml mléko + 3 plátky citronová kůra
- 2 žloutky
- 80 g cukr (1/4 + 2 lžíce)
- 40 g kukuřičný škrob (1/3 šálky)
- 50 ml citronová šťáva
Na zdobení a posypání:
- strouhaný kokos – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do obdélníkové mísy o rozměru 32 x 20 cm si pokládejte do dvou řad dlouhé piškoty namočené v mléce a nechte stranou.
2. Citronový krém: Nejprve do hrnce nalijte mléko a vložte plátky citronové kůry – promíchejte a zahřejte na mírném ohni.
3. Do menšího hrnce vložte žloutky a přisypejte cukr – vyšlehejte/promíchejte, pak nasypejte kukuřičný škrob a přilijte trochu mléka – dobře promíchejte. Mezitím ze zahřátého mléka vyndejte plátky citronové kůry a postupně přilévejte mléko do menšího hrnce. Vařte na mírném ohni a před koncem přilijte citronovou šťávu. Pořádně promíchejte.
4. Výsledný krém nalijte na piškoty v míse, který pěkně uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak přikryjte fólií a uložte na 3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
5. Ná závěr dezert posypejte strouhaným kokosem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!