Lehký jahodový koláč s pudinkem: Tak lahodný a šťavnatý koláč jste ještě nejedli

Připravte si neodolatelný jahodový koláč s pudinkem, který je lahodný, šťavnatý a krémový. Tento recept kombinuje svěží chuť jahod, jemný pudinkový krém a měkké těsto, což dohromady tvoří dokonalý dezert, který si zamiluje každý. Je ideální pro sezónu jahod, ale potěší vás kdykoliv během roku.

Zdroj: Dolci Sapori

Ingredience

Pro jahody:

  • 500 g jahod
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • Šťáva z 1/2 citronu

Pro těsto:

  • 3 vejce
  • Špetka soli
  • 70 g krystalového cukru
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 50 ml mléka
  • 8 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 125 g hladké mouky

Pro krém:

  • 500 ml mléka
  • 40 g vanilkového pudinku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce krystalového cukru

Pro jahodovou šťávu:

  • 70 ml vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce krystalového cukru

Postup

1) Jahody nakrájejte na kostičky, přidejte k nim šťávu z 1/2 citronu a lžíci cukru. Promíchejte a nechte odstát.

2) V míse rozbijte vejce, přidejte cukr a špetku soli, a vyšlehejte je do pěny. Přidejte vanilkový cukr, olej a mléko, a důkladně promíchejte.

3) Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do tekuté směsi. Vše důkladně vyšlehejte.

4) Těsto přelijte do zapékací formy vymazané máslem a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.

5) Po upečení propíchejte těsto párátkem a polijte mlékem. Nechte vychladnout.

6) Pro krém zahřejte mléko v hrnci, přidejte pudink, škrob a cukr. Povařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne. Horký krém nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete. Nechte vychladnout.

7) Přes sítko přeceďte šťávu z jahod a smíchejte ji s 70 ml vody, lžičkou škrobu a lžící cukru. Zahřívejte na střední teplotě, dokud směs nezhoustne. Nalijte ji na krém a rozetřete.

8) Na vrch koláče rozložte jahody a nechte koláč vychladnout v ledničce.

Piškotový dort s jahodami a čokoládou, který si okamžitě zamilujete

Závěr

Tento jahodový koláč s pudinkem je dokonalou kombinací šťavnatých jahod, jemného krému a měkkého těsta. Je ideální pro každou příležitost a zaručeně si ho zamilujete.