Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na snadný jablečný koláč s drobenkou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Sladkou jablíčkovou tečku v podobě chutného koláče ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Snadný jablečný koláč s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 560 g mouka + mouka (podle potřeby)
- 250 g změklé máslo
- 2 vejce + špetka soli
- 200 g cukr
- 100 g bílý jogurt
- 5 g vanilkový cukr
- 10 g prášek do pečiva
Jablečná náplň:
- 4 jablka + 150 g cukr
Ostatní:
- olej – na potření pergamenu
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do misky nasypejte mouku a vmíchejte změklé máslo, které rozdrobte ručně na sypkou směs.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a přisypejte cukr – šlehejte. Pak přilijte bílí jogurt, dochuťte vanilkovým cukrem a nasypejte prášek do pečiva – dále šlehejte/míchejte. Nakonec nasypejte sypkou směs a těsto vypracujte ručně. Podle potřeby přisypávejte ještě mouku.
3. Z výsledného těsta vypracujte bochník, z kterého vytvarujte jednou velkou a jednou malou kouli a zabalte je do folií. Malý díl koule uložit do mrazáku na 40 minut.
4. Připravte si kruhovou formu na pečení vyloženou pergamenem o průměru 28 cm, potřete ho trochou oleje a rukama rozprostřete těsto.
5. Do mísy nastrouhejte jablka, které nechte chvíli stranou a potom nasypejte cukr – dobře promíchejte. Jablka pustí šťávu.
6. Získanou náplň naneste, pěkně rozetřete na těsto a posypejte strouhaným těstem (drobenkou).
7. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
8. Po upečení vyjměte formu z trouby, odstraňte pergamen a posypejte koláč moučkovým cukrem. Hotovo!
Podávejte ho s láskou velkou chutí a úsměvem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!