Nepečené dezerty máme rádi, zejména proto, že se snadno a rychle připravují. Pokud čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostit, doporučujeme tenhle piškotový nepečený dezert s malinami a smetanovo-kakaovým ricotta krémem. Tenhle dezert děti milují a vy budete také! Vyzkoušejte ho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotový nepečený dezert s malinami a smetanovo-kakaovým ricotta krémem
Co budeme potřebovat:
Malinová náplň:
- 250 g mražené maliny
- 80 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
Ostatní:
- šťáva z 1 pomeranče
- sušenky savoiardi
Krém:
- 150 g tvaroh ricotta
- 50 g moučkový cukr
- 150 ml smetana ke šlehání
- 15 g kakaa
Na zdobení a posypání:
- strouhaná mléčná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Malinová náplň: Do pánve vložte mražené maliny, přisypejte cukr a kukuřičný škrob – dobře promíchejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
2. Vyždímejte šťávu z 1 pomeranče a do zapékací mísy pěkně vedle sebe pokládejte sušenky savoiardi, které potřete pomerančovou šťávou. Pak naneste a rozetřete malinovou náplň, poté znovu vedle sebe pokládejte sušenky savoiardi, které potřete pomerančovou šťávou a nechte chvíli stranou.
3. Krém: Do mísy vložte tvaroh ricotta, přisypejte moučkový cukr a promíchejte. Pak nalijte smetanu ke šlehání – šlehejte a nakonec nasypejte kakao. Dobře promíchejte do nadýchaného krému.
4. Výsledný krém naneste a rozetřete na sušenky savoiardi a ozdobte-posypejte strouhanou mléčnou čokoládou. Poté uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
Piškotový nepečený dezert s malinami a smetanovo-kakaovým ricotta krémem podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!