Hledáte skvělou inspiraci na víkendovou kávu a milujete vaflové dezerty? Pak Vás potěšíme dnešním receptem na báječný oplatkový dort s mascarpone krémem a bílou čokoládou, který si ihned zamilujte. Vaflový základ s jemným mascarpone krémem a bílou čokoládou vytváří okouzlující symfonií chutí a vůní, která vás ihned dostane.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Báječný oplatkový dort s mascarpone krémem a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 300 g kakaové oplatky
Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g bílá rozpuštěná čokoláda
- 200 ml neslazená smetana ke šlehání
Na zdobení:
- strouhaná bílá čokoláda
- kuličky čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mixéru vložte oplatky a rozmixujte je.
2. Následně základ nasypejte do formy vystlané pergamenem o průměru 20 cm, uhlaďte a nechte chvíli stranou.
3. Krém: Do mísy vložte mascarpone a nalijte bílou rozpuštěnou čokoládu. Šlehejte do pěny a pak nalijte neslazenou smetanu ke šlehání – pořádně vyšlehejte do nadýchaného krému.
4. Získaný krém naneste, rozetřete a pomocí lžíce uhlaďte na základ ve formě, přikryjte fólií a uložte na 2-3 hodiny do lednice.
5. Potom vyndejte dezert z lednice, z formy a odstraňte pergamen.
6. Na závěr posypejte strouhanou bílou čokoládou a ozdobte kuličkami.
7. Báječný oplatkový dezert s mascarpone krémem a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!