Dnešní recept, který Vám rádi představíme, jsou delikátní závitky z listového těsta plněné taveným sýrem, jarní cibulkou, petrželkou a lososem podávané s křupavými brambory. Jejich příprava je velice snadná a hlavně rychlá. Křupavé křehké těsto, plněné lahodnými ingrediencemi a lososem, dodává závitku tou správnou chuť a vůni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Závitky z listového těsta plněné taveným sýrem, jarní cibulkou, petrželkou a lososem podávané s křupavými brambory
Co budeme potřebovat:
- 1 balení listové těsto (500 g)
- 200 g tavený sýr
- jarní cibulka – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 200 g uzený losos
Ostatní:
- 1 vejce/žloutek – na potírání
Příloha:
- 500 g brambor
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- olivový olej – na pokapání (podle potřeby)
Dresink:
- 4 lžíce bílý jogurt
- 1 lžíce majonéza
- 1 lžíce hořčice
- sušený tymián – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- jarní cibulka – podle chuti
- citronová šťáva – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte listové těsto a pomocí kolečka na pizzu vytvarujte z něho plátky a každý plát potřete taveným sýrem. Pak posypejte nasekanou čerstvou petrželkou, jarní cibulkou a pokládejte plátky uzeného lososa – srolujte do závitků.
2. Následně je položte do zapékací mísy a potřete vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby byly krásně zlatavé.
3. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
4. Příloha: Do jiné zapékací mísy rozložte brambory nakrájené na hrubší půlměsíce, které dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte, aby se vše koření smíchalo s olejem.
5. Pečte v troubě 40 minut při 180 °C.
6. Dresink: Do dresinkové misky nalijte bílý jogurt, přidejte majonézu, hořčici a dochuťte sušeným tymiánem, sušeným oreganem, čerstvou nakrájenou petrželkou, jarní cibulkou a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a dresink je hotový!
7. Delikátní závitky z listového těsta plněné taveným sýrem, jarní cibulkou, petrželkou a lososem podávejte s křupavými brambory a připraveným lahodným jemným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!