Říká se, že dobrá sladká pochoutka utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli a nepřipravit něco opravdu sladkého? Tento recept na vynikající domácí pudinkáče z mascarpone, jsou tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku. Mňamka!
Vynikající domácí pudinkáče z mascarpone
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 500 ml mléka
- kůra z citronu
- 5 vejce
- špetka soli
- 125 g cukru
- 10 g vanilkový cukr
- 50 g kukuřičný škrob
- 100 ml vody + 100 ml mléka + trochu oleje
- 80 g másla
- 120 g hladké mouky
- 250 g mascarpone
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce si nalijte 500 ml mléka a přidejte k němu kůru z citronu – vařte při nízké teplotě na mírném ohni.
2. Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr, vanilkový cukr – šlehejte, dokud se zrnka cukru zcela nerozpustí, poté přimíchejte kukuřičný škrob – znovu promíchejte.
3. Z teplého mléka stáhněte povrch a vlijte 1/3 vaječné směsi – na mírném ohni přiveďte k varu.
4. Mezitím v hrnci smíchejte vodu a mléko nechte zahřát na pokojovou teplotu, pak přilijte trochu oleje, přisypte cukr a sůl.
5. Dále přidejte máslo, přisypejte prosátou mouku – vypracujte těsto a za stálého míchání vařte v hrnci 2 minuty, potom vzniklé těsto nechte vychladnout a přilijte zbytek vaječné směsi – promíchejte.
6. Připravte si plech vyložený pergamenem, pak těsto přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho vytvořte základy pro sušenky – malé čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm.
7. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
8. Po upečení je překrojte na polovinu a spodní část natřete s mascarpone a přikryjte druhou častí těsta.
9. Nakonec ozdobte – posypejte moučkovým cukrem a podávejte je hlavně s velkou láskou a chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!