Představte si svěží jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé, který rozveselí vaše chuťové buňky. Tento lehký a osvěžující pokrm je jako letní nádech na talíři. Ideální doplněk k vaší oblíbené kávě, přináší svou jednoduchostí a lahodnou chuťovou kombinací okamžitou radost. Připravte se na sladký útěk od každodenní rutiny s tímto jahodovým lahůdkářstvím!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 žloutky
- špetka soli
- 50 g cukru
- 120 g rozpuštěné máslo
- 200 g mouky
- 1 lžička prášek do pečiva
- 4 vaječné bílky
- 50 g cukru
Krém:
- 2 žloutky
- 16 g vanilkový cukr
- 60 g cukru
- 40 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléko
- 50 g máslo
Jahodová vrstva:
- 600 g čerstvé jahody
Poleva:
- 2 balení červené dortové polevy
- 30 g cukru
- 500 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vlijte žloutky, přidejte špetku soli, cukr a nalijte rozpuštěné máslo – vyšlehejte. Dále přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pokračujte ve šlehání.
2. Do jiné mísy vlijte vaječné bílky a postupně během šlehání přisypávejte cukr – šlehejte do tuhé bílkové pěny.
3. Získanou pěnu postupně přidávejte do těsta a pořádně promíchejte.
4. Výsledné těsto nalijte a pěkně uhlaďte do formy o rozměru 18 x 28 cm vyložené pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
5. Krém: Do další mísy vlijte žloutky, nasypejte vanilkový cukr a klasický cukr – míchejte/šlehejte. Poté nasypejte kukuřičný škrob a postupně během šlehání přilévejte mléko. Pořádně promíchejte.
6. Následně směs přelijte do hrnce na sporáku – vařte na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.
7. Získaný krém nalijte na upečené těsto ve formě, rozetřete a uhlaďte.
8. Jahodová vrstva: Na upečené těsto naaranžujte čerstvé jahody překrojené na polovinu těsně vedle sebe.
9. Poleva: Do hrnce na sporáku si nasypte dortové želé, přisypejte cukr a nalijte vodu. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud želé nepřivedete k varu a potom lehce promíchejte.
10. Výslednou polevou přelijte jahodovou vrstvu a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí. Potom vyndejte z lednice a odstraňte obruč.
Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!