Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé – Ideální ke lahodné kávě!

Představte si svěží jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé, který rozveselí vaše chuťové buňky. Tento lehký a osvěžující pokrm je jako letní nádech na talíři. Ideální doplněk k vaší oblíbené kávě, přináší svou jednoduchostí a lahodnou chuťovou kombinací okamžitou radost. Připravte se na sladký útěk od každodenní rutiny s tímto jahodovým lahůdkářstvím!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 50 g cukru
  • 120 g rozpuštěné máslo
  • 200 g mouky
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 4 vaječné bílky
  • 50 g cukru

Krém:

  • 2 žloutky
  • 16 g vanilkový cukr
  • 60 g cukru
  • 40 g kukuřičný škrob
  • 500 ml mléko
  • 50 g máslo

Jahodová vrstva:

  • 600 g čerstvé jahody

Poleva:

  • 2 balení červené dortové polevy
  • 30 g cukru
  • 500 ml vody

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy vlijte žloutky, přidejte špetku soli, cukr a nalijte rozpuštěné máslo – vyšlehejte. Dále přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pokračujte ve šlehání.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

2. Do jiné mísy vlijte vaječné bílky a postupně během šlehání přisypávejte cukr – šlehejte do tuhé bílkové pěny.

3. Získanou pěnu postupně přidávejte do těsta a pořádně promíchejte.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

4. Výsledné těsto nalijte a pěkně uhlaďte do formy o rozměru 18 x 28 cm vyložené pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.

5. Krém: Do další mísy vlijte žloutky, nasypejte vanilkový cukr a klasický cukr – míchejte/šlehejte. Poté nasypejte kukuřičný škrob a postupně během šlehání přilévejte mléko. Pořádně promíchejte.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

6. Následně směs přelijte do hrnce na sporáku – vařte na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

7. Získaný krém nalijte na upečené těsto ve formě, rozetřete a uhlaďte.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

8. Jahodová vrstva: Na upečené těsto naaranžujte čerstvé jahody překrojené na polovinu těsně vedle sebe.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

9. Poleva: Do hrnce na sporáku si nasypte dortové želé, přisypejte cukr a nalijte vodu. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud želé nepřivedete k varu a potom lehce promíchejte.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

10. Výslednou polevou přelijte jahodovou vrstvu a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí. Potom vyndejte z lednice a odstraňte obruč.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Jahodový dezert s pudinkovým krémem a želé - Ideální ke lahodné kávě!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: