Přineste si kus autentické čínské kuchyně přímo do vaší domácnosti s tímto receptem na smažené kuřecí kousky v těstíčku, podávané se sladkokyselou omáčkou a jasmínovou rýží. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm vám umožní vychutnat si chuť, jakou byste našli v čínské restauraci, a to vše pohodlně u vás doma. Příprava je snadná a výsledkem jsou krásně křupavé kousky kuřete, které jsou dokonale doplněny sladkokyselou omáčkou a jemnou jasmínovou rýží.
Ingredience
Pro kuřecí kousky:
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na větší kousky
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce bramborového škrobu
- Špetka soli
- 1/4 prášku do pečiva
- Trocha vody
Pro doprovod:
- Jasmínová rýže
- Hotová sladkokyselá omáčka
- Vařená zelenina (např. paprika, mrkev, cibule)
- Sezamové semínko
Postup
1) Kuřecí kousky osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Nechte marinovat.
2) Připravte jasmínovou rýži podle návodu na balení.
3) V míse připravte těstíčko smícháním vejce, mouky, bramborového škrobu, soli, prášku do pečiva a trochy vody, dokud nevznikne hustá směs.
4) Kuřecí kousky obalte v těstíčku.
5) Ve velké pánvi rozpalte olej a smažte kuřecí kousky do zlatova. Po osmažení nechte kousky okapat na papírových ubrouscích.
6) Sladkokyselou omáčku zahřejte a zamíchejte do ní uvařenou zeleninu. Před podáváním posypte sezamovými semínky.
7) Podávejte smažené kuřecí kousky s jasmínovou rýží a přelité sladkokyselou omáčkou.
Obložená bramborová placka na plechu, zcela bez mouky
Závěr
Tento recept na smažené kuřecí kousky v těstíčku se sladkokyselou omáčkou a jasmínovou rýží je skvělou volbou pro každého, kdo si chce doma vychutnat chuť pravé čínské kuchyně. Jednoduchost a rychlost přípravy z něj dělají perfektní volbu pro rušné večery.