Smažené kuřecí kousky v těstíčku se sladkokyselou omáčkou a jasmínovou rýží

Přineste si kus autentické čínské kuchyně přímo do vaší domácnosti s tímto receptem na smažené kuřecí kousky v těstíčku, podávané se sladkokyselou omáčkou a jasmínovou rýží. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm vám umožní vychutnat si chuť, jakou byste našli v čínské restauraci, a to vše pohodlně u vás doma. Příprava je snadná a výsledkem jsou krásně křupavé kousky kuřete, které jsou dokonale doplněny sladkokyselou omáčkou a jemnou jasmínovou rýží.

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience

Pro kuřecí kousky:

  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na větší kousky
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • Špetka soli
  • 1/4 prášku do pečiva
  • Trocha vody

Pro doprovod:

  • Jasmínová rýže
  • Hotová sladkokyselá omáčka
  • Vařená zelenina (např. paprika, mrkev, cibule)
  • Sezamové semínko

Postup

1) Kuřecí kousky osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Nechte marinovat.

2) Připravte jasmínovou rýži podle návodu na balení.

3) V míse připravte těstíčko smícháním vejce, mouky, bramborového škrobu, soli, prášku do pečiva a trochy vody, dokud nevznikne hustá směs.

4) Kuřecí kousky obalte v těstíčku.

5) Ve velké pánvi rozpalte olej a smažte kuřecí kousky do zlatova. Po osmažení nechte kousky okapat na papírových ubrouscích.

6) Sladkokyselou omáčku zahřejte a zamíchejte do ní uvařenou zeleninu. Před podáváním posypte sezamovými semínky.

7) Podávejte smažené kuřecí kousky s jasmínovou rýží a přelité sladkokyselou omáčkou.

Obložená bramborová placka na plechu, zcela bez mouky

Závěr

Tento recept na smažené kuřecí kousky v těstíčku se sladkokyselou omáčkou a jasmínovou rýží je skvělou volbou pro každého, kdo si chce doma vychutnat chuť pravé čínské kuchyně. Jednoduchost a rychlost přípravy z něj dělají perfektní volbu pro rušné večery.