Představte si spojení chutí, které vám vyrazí dech. Naše zapečené vepřové závitky, plněné slaninou a kaparami, jsou připraveny oživit vaše chuťové buňky. K tomu přidáváme netradiční květákovou rýži, která dává tomuto jídlu nezaměnitelnou a překvapivou lahůdkovou notu. Připravte se na gastronomickou exkurzi, která překoná veškerá očekávání!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vepřové závitky se slaninou a kapary podávané s květákovou rýží
Co budeme potřebovat:
- 700-800 g vepřová panenka
- 2 lžičky soli
- 1 lžička černý mletý pepř
Ostatní:
- 250 g slanina
- čerstvý tymián – podle chuti
- 2 lžíce zelené kapary
Květáková rýže:
- 0,5 kg květák
- 2 lžíce rostlinný olej + 30 g másla – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky červená mletá paprika
- 1/2 lžičky kari koření
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte vepřovou panenku, kterou jemně nařízněte, čím se vám maso rozšíří. Pak maso přikryjte fólií a jemně vyklepejte. Pak posypejte solí, černým mletým pepřem a rukama masírujte, aby se koření vstřebalo.
2. Na okořeněnou vepřovou panenku položte plátky slaniny, kterou posypejte čerstvým tymiánem a pokládejte zelené kapary. Poté maso srolujte do závitku a 2 závitky napíchněte na 2 špejle, které překrojte na polovinu a získáte krásné špízy.
3. Špízy položte na plech vyložený pergamenem a přikryjte je mokrým pergamenem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
5. Květáková “rýže”: Do pánve s rozehřátým olejem a máslem vložte nastrouhaný květák, který dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a kari kořením – míchejte a smažte 3 minuty na mírném ohni.
6. Zapečené vepřové závitky se slaninou a kapary podávejte s květákovou rýží a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!