Ořechové koláčky ke kávě, které doslova tají v ústech: Ideální těsto ze zakysané smetany

Připravte si úžasně jemné ořechové koláčky ke kávě, jejichž těsto je díky zakysané smetaně neuvěřitelně měkké a křehké. Tyto koláčky jsou ideálním doplňkem k odpolednímu odpočinku s šálkem vaší oblíbené kávy.

Zdroj: Кулинарим с Таней

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1 malé vajíčko
  • 70 g zakysané smetany nebo přírodního jogurtu
  • 70 g krystalového cukru
  • 100 g másla
  • 45 ml slunečnicového oleje
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • Asi 280 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 balení vanilkového cukru

Na náplň:

  • 2-3 jablka (400 – 500 g)
  • 70 g vlašských ořechů, umletých nebo nadrobno nasekaných
  • 2 lžíce cukru
  • 1 čajová lžička mleté skořice (volitelné)

Dále:

  • Práškový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: V hluboké míse smíchejte měkké máslo, olej, cukry, špetku soli, vajíčko a zakysanou smetanu nebo jogurt. Vyšlehejte do hladka. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a kukuřičný škrob. Zamíchejte do hladkého, nelepivého těsta. Zabalte do potravinové fólie a dejte chladit na 30-60 minut.

2) Příprava náplně: Nastrouhaná jablka smíchejte s cukrem a vařte na pánvi, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte vlašské ořechy a skořici, vařte ještě minutu. Nechte vychladnout.

3) Formování koláčků: Z rozváleného těsta vykrajujte kolečka, do středu každého dávejte náplň a okraje přehněte přes náplň. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem při 170 °C asi 10-15 minut.

4) Dokončení: Nechte koláčky úplně vychladnout, poté je posypte práškovým cukrem.

Vyzkoušejte také: Jednoduchý recept na chutné jablečné sušenky: Rychlá dobrota ke kávičce nebo k čaji, která provoní celou kuchyni!

Závěr

Těmito ořechovými koláčky si zpříjemníte každé kávové odpoledne. Díky jednoduché přípravě a vynikající chuti se stanou rychle vaší oblíbenou pochoutkou.