Představujeme vám lahodný zážitek pro vaše chuťové buňky! Naše novinka, ohromující ovocný dort s tvarohovým a třešňovým krémem s mascarpone, vám přinese chuťovou explozi, kterou jste ještě nezažili. Připravte se na nebeský dort, který vás okouzlí každým soustem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ovocný dort s tvarohovým a třešňovým krémem s mascarpone
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru (3/4 hrnku)
- 90 ml oleje (1/2 hrnku)
- 240 g mouky (4/5 hrnku)
- 3 lžičky prášek do pečiva
- 120 ml sycené minerální vody (1/2 hrnku)
Třešňový pudink:
- 300 ml třešňová šťáva ze sklenice (1/4 šálky)
- 25 g kukuřičný škrob (1/5 šálky)
- 1-2 lžíce cukru nebo podle chuti
Ostatní:
- 70 g pražené mandlové lupínky (3/4 šálky)
- třešňový nebo jahodový džem – na potírání
Tvarohový krém:
- 200 g smetanový tvaroh (4/5 šálky)
- 500 g smetana ke šlehání (asi 34 % tuku)
- 50 g cukru (1/4 šálku)
Třešňový krém s mascarpone:
- vychlazený třešňový pudink
- 200 g mascarpone nebo smetanový sýr (4/5 šálky)
Poleva:
- 250 ml třešňová šťáva (ze sklenice) nebo vody
- 1 balíček dortová poleva (11 g červené dortové želé)
- cukr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a nasypejte cukr – šlehejte do krémové barvy. Dále přilijte olej, nasypejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijte sycenou minerální vodu – pořádně vyšlehejte a získáte těsto.
2. Výsledně těsto nalijte do formy vystlané pergamenem o průměru 26 cm a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 170 °C na horním a spodním ohřevu. Po upečení nechte těsto chvíli vychladnout.
3. Třešňový pudink: Do menšího hrnce nalijte třešňovou šťávu ze sklenice a nasypejte kukuřičný škrob – promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Na konci přisypejte cukr podle chuti. Po uvaření nechte vychladnout.
4. Z těsta odstraňte pergamen a překrojte ho na 3 stejné díly. První díl těsta položte na talíř, pak potřete třešňovým nebo jahodovým džemem a uložte do obruče.
5. Tvarohový krém: Do velké mísy vložte tvaroh, přilijte smetanu ke šlehání 34 % tuku a nasypejte cukr – šlehejte do nadýchaného krému.
6. Následně získaný krém naneste na těsto v obruči, poté pěkně rozetřete, uhlaďte a přikryjte druhým dílem těsta.
7. Třešňový krém s mascarpone: Do jiné mísy nalijte vychladlý třešňový pudink a vmíchejte mascarpone – šlehejte do hladkého krému.
8. Následně získaný krém naneste na druhý díl těsta, poté pěkně rozetřete, uhlaďte a přikryjte třetím dílem těsta.
9. Potom potřete zbylým tvarohovým krémem, který pěkně rozetřete, uhlaďte a ozdobte okapanými třešněmi.
10. Poleva: Do malého hrnce nalijte třešňovou šťávu, džus nebo vodu, pak nasypejte červené dortové želé a dochuťte cukrem – promíchejte a vařte na mírném ohni.
11. Výslednou polevou polijte povrch dortu a uložte na 4 hodiny do lednice, ale nejlépe přes noc.
12. Na závěr potřete boky ještě zbylým krémem a ozdobte praženými mandlovými lupínky.
Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!