Nevíte co nového a chutného uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené kuličky z mletého masa se sýrem mozzarella a křupavou slaninou na bramborách. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, který si s chutí vychutnáte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené kuličky z mletého masa se sýrem mozzarella a křupavou slaninou na bramborách
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Směs mletého masa:
- 1 kg mleté maso – (hovězí a vepřové)
- 3 lžičky soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 2 lžičky červená mletá sladká paprika
- 4 velké stroužky česneku
- 2 velké nastrouhané cibule
- tabasco nebo chilli – na dochucení
- 250 g strouhaná mozzarella
Příloha:
- 2 kg brambor
- olivový olej – na pokapání
- grilovací koření – podle chuti
Ostatní:
- 10 plátků anglické slaniny
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso (hovězí a vepřové) a dochuťte ho solí, černým mletým pepřem, červenou mletou sladkou paprikou, prolisovaným česnekem, nastrouhanou cibulí, tabascom nebo chilli (podle chuti) a strouhanou mozzarellou – ručně dobře promíchejte a uložte do lednice.
2. Do jiné mísy po vrstvách vložte nakrájené brambory na kolečka, pak každou vrstvu posypejte grilovacím kořením a nakonec pokapejte olivovým olejem – pořádně promíchejte, aby se koření smíchalo s olejem.
3. Následně je rozložte do zapékací mísy a z mletého masa pomocí mokrých ruk vytvarujte kuličky, které položte vedle sebe na brambory v míse a na každou řadu masových kuliček pokládejte 2 plátky slaniny.
4. Přiklopte mísu, poté ji položte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 220 °C. Potom teplotu snižte na 190 °C a pečte 20 minut.
5. Po 20 minutách mísu odklopte a nechte odkrytou 10-15 minut. Dopečte dozlatova a dokřupava.
Zapečené kuličky z mletého masa se sýrem mozzarella a křupavou slaninou podávejte s brambory a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!