Vepřové maso v mrkvi s vařeným bramborem

Připravte si tradiční a útulné jídlo s tímto receptem na vepřové maso v mrkvi podávané s vařenými brambory. Tento jednoduchý a výživný pokrm je ideální pro rodinné obědy nebo večeře, kdy chcete nabídnout něco teplého a syceného.

Zdroj: Michal Lahcim

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 1 kg mrkve
  • 2 kg brambor
  • 2 střední cibule
  • 1 litr vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Cukr
  • Máslo

Postup

1) Cibuli a mrkev nakrájejte na menší kousky. Na pánvi na másle je orestujte, dokud nezměknou.

2) Přidejte trochu cukru a kmínu a nechte cukr rozpustit.

3) Maso nakrájejte na kostky, přidejte k orestované zelenině, osolte a opepřete.

4) Podlijte vývarem a přikryjte pokličkou. Dusíte na mírném ohni, dokud není maso měkké a šťáva mírně zredukována.

5) Brambory mezitím omyjte, oloupejte a vařte ve vodě do měkka.

6) Po uvaření masa ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem nebo kmínem.

Recept na strouhané brambory se šunkou a sýrem musíte zkusit: Lepší než hranolky

Závěr

Vepřové maso v mrkvi s vařenými brambory je klasické, srdce hřející jídlo, které uspokojí vaše chuťové pohárky a zahřeje v chladných dnech. Podávejte teplé s porcí vařených brambor pro dokonalé spojení chutí.