Připravte si tradiční a útulné jídlo s tímto receptem na vepřové maso v mrkvi podávané s vařenými brambory. Tento jednoduchý a výživný pokrm je ideální pro rodinné obědy nebo večeře, kdy chcete nabídnout něco teplého a syceného.
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 1 kg mrkve
- 2 kg brambor
- 2 střední cibule
- 1 litr vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- Sůl
- Pepř
- Drcený kmín
- Cukr
- Máslo
Postup
1) Cibuli a mrkev nakrájejte na menší kousky. Na pánvi na másle je orestujte, dokud nezměknou.
2) Přidejte trochu cukru a kmínu a nechte cukr rozpustit.
3) Maso nakrájejte na kostky, přidejte k orestované zelenině, osolte a opepřete.
4) Podlijte vývarem a přikryjte pokličkou. Dusíte na mírném ohni, dokud není maso měkké a šťáva mírně zredukována.
5) Brambory mezitím omyjte, oloupejte a vařte ve vodě do měkka.
6) Po uvaření masa ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem nebo kmínem.
Recept na strouhané brambory se šunkou a sýrem musíte zkusit: Lepší než hranolky
Závěr
Vepřové maso v mrkvi s vařenými brambory je klasické, srdce hřející jídlo, které uspokojí vaše chuťové pohárky a zahřeje v chladných dnech. Podávejte teplé s porcí vařených brambor pro dokonalé spojení chutí.