Vyzkoušejte tento čokoládový cop z listového těsta sypaný drcenými ořechy

Čokoládový cop sypaný drcenými ořechy je atraktivní a chutný dezert, který v sobě kombinuje bohatost čokolády a křupavost ořechů, zabaleno do křehkého listového těsta. Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit něco výjimečného pro speciální příležitosti nebo jako rychlý sladký zákusek.

Zdroj: Very Easy Recipes

Ingredience

  • 1 ks rolovaného listového těsta
  • 1,5 balení mléčné čokolády
  • 1 ks vejce
  • Drcené ořechy (dle chuti)

Postup

1) Příprava těsta a náplně: Rozložte listové těsto a uprostřed na něj položte čokoládu, zarovnanou s okrajem těsta. Nakrájejte na obou stranách šikmé proužky o šířce 1,5–2 cm pod úhlem asi 80 stupňů. Proužky přehněte přes čokoládu, přitom na konci náplně odřízněte přebytečné těsto.

2) Vytvoření copánku: Proužky střídavě překládejte přes čokoládu, aby vznikl vzor pleteného copánku. Na obou koncích copánku těsto stiskněte, aby náplň zůstala uvnitř.

3) Pečení: Cop potřete rozšlehaným vejcem a posypte drcenými ořechy. Přendejte na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15–20 minut, dokud cop nezezlátne.

4) Podávání: Po upečení nechte cop chvíli zchladnout na plechu a poté ho nakrájejte na porce. Podávejte jako sladký snack nebo dezert.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Čokoládový cop sypaný drcenými ořechy je jednoduchý na přípravu, ale efektní na pohled a lahodný na chuť. Je ideální pro zpestření jakéhokoli stolování, ať už jako doplněk k odpolední kávě nebo jako slavnostní dezert.