Hrnkové ořechové řezy se sirupem a chutným krémem

Hrnkové ořechové řezy se sirupem a vanilkovým krémem představují dokonalý spoj sladkého a oříškového, který zaručeně potěší každého milovníka tradičních sladkostí. Tento dezert je nejen chutný, ale i relativně jednoduchý na přípravu, což ho činí ideálním kandidátem na rodinné oslavy či jako lahůdku k odpolední kávě.

Zdroj: Serpica Recepti

Ingredience

Korpus:

  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů (nebo lískových)
  • 2 hrnky krupice
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 4 vejce

Sirup:

  • 250 ml cukru
  • 300 ml vody
  • 8 g vanilkového cukru
  • Citronová kůra z 1 ks

Krém:

  • 2 balení Dr. Oetker Krémové náplně s vanilkovou příchutí
  • 400 ml mléka

Postup

1) Příprava korpusu: Pekáč důkladně vymažte olejem a vysypte moukou. Ve velké míse šlehejte vejce s cukrem, postupně přidávejte olej, mléko, mleté ořechy, mouku a krupici. Na závěr do těsta vmíchejte kypřicí prášek. Rozetřete těsto v pekáči a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.

2) Příprava sirupu: V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Sirup přiveďte k varu a vařte 5 minut.

3) Dokončení korpusu: Hotový korpus ihned po vyjmutí z trouby polijte připraveným sirupem a nechte ho chladnout v lednici po dobu 40 minut.

4) Příprava krému: Smíchejte vanilkovou náplň s mlékem podle návodu a vyšlehejte do hladkého krému.

5) Finální vrstvení: Chladný korpus politý sirupem rovnoměrně potřete připraveným krémem a posypte nasekanými ořechy.

Recept na krémeš – stačí Vám listové těsto a vanilkový pudink

Závěr

Hrnkové ořechové řezy nabízejí úžasnou kombinaci chutí a textur, které se skvěle doplňují. Tento dezert je vhodný pro různé příležitosti a jistě zaujme všechny, kteří mají rádi bohaté a krémové sladkosti.