Šlehačková bublanina s ovocem

Šlehačková bublanina s ovocem je tradiční český dezert, který se těší velké oblibě díky své jednoduchosti a výborné chuti. Tento lehký a vzdušný koláč je ideální pro využití sezónního ovoce a je skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji. Následující recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit tuto oblíbenou pochoutku.

Zdroj: Blanka Kozáková

Suroviny

  • 3 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • Máslo na vymazání plechu
  • Hrubá mouka na vysypání plechu
  • 3 hrnky bobulovitého ovoce (třešně, rybíz, maliny, jahody)
  • Moučkový cukr s vanilkou na poprášení

Postup

1) Předehřejte troubu na 180 °C.

2) Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do bílé pěny.

3) Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli. Vlijte smetanu a vše důkladně promíchejte.

4) Plech důkladně vymažte máslem a vysypte moukou. Na připravený plech rovnoměrně vlijte těsto.

5) Těsto posypte rovnoměrně vybraným ovocem.

6) Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut nebo dokud špejle vložená do těsta nevyjde čistá. Ujistěte se, že těsto je dorůžova a pevné.

7) Po upečení nechte bublaninu vychladnout na plechu.

8) Před podáváním buchtu poprašte moučkovým cukrem s vanilkou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Šlehačková bublanina s ovocem je rychlý a efektní způsob, jak připravit dezert, který bude chutnat celé rodině. Tento koláč můžete přizpůsobit podle dostupnosti a preference ovoce, což z něj dělá ideální recept pro každou sezónu.