Představte si nadýchaný a osvěžující smetanový dezert s pudinkem, který spojuje lahodnou chuť s lehkostí odpalovaného těsta a osvěžujícími kousky ovocem. Tento dezert je ideální pro ty, kdo hledají něco sladkého, ale zároveň osvěžujícího a snadno připravitelného. Pojďme se ponořit do světa lahodného pokušení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smetanový dezert s pudinkem a ovocem z odpalovaného těsta
Co budeme potřebovat:
Křehké těsto:
- 300 g hladká mouka
- 100 g cukru
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 180 g másla
Odpalované těsto:
- 130 ml vody
- 30 g másla
- 80 g + 60 g hladká mouka
- 20 g kukuřičný škrob
- 2 vejce
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
Krém:
- 1 balení studený pudink Dr. Oetker + 300 ml studené mléko
- 500 ml smetana ke šlehání 33%
Zdobení:
- libovolní ovoce – podle chuti (čerstvé maliny, jahody, jablíčka, broskve…)
- 30 g čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Křehké těsto: Do mísy nasypte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dále rozklepněte vejce a přidejte máslo – ručně vypracujte těsto.
2. Vypracované těsto ručně rozprostřete na plech vyložený pergamenem.
3. Odpalované těsto: Do malého hrnce na sporáku nalijte vodu a přidejte máslo. Promíchejte a nechte svařit na mírném ohni. Pak přisypte 80 g + 60 g hladké mouky a kukuřičný škrob. Promíchejte a přendejte do mísy.
4. Následně do mísy rozklepněte vejce a přisypte 1/2 lžičky prášku do pečiva – vyšlehejte do hladké směsi těsta, které přendejte do zdobícího sáčku. Pak pomocí něho vytvarujte na těstě vlnky a proužky.
5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C a po upečení nechte vychladnout.
6. Krém: Do nádobky nasypte pudink Dr. Oetker a nalijte studené mleko – vyšlehejte.
7. Do jiné nádobky nalijte smetanu ke šlehání – vyšlehejte a potom ji přendejte do vyšlehaného pudinku. Vyšlehejte do krásného krému.
8. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho na vychladlém těstě vytvarujte hrubší vlnky, které ozdobte ovocem a polijte je rozpuštěnou čokoládou.
Ovocné vlnky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: