Připravte si dunajské vlny s lesním ovocem a čokoládou

Dunajské vlny s malinami a čokoládou jsou klasickým dezertem, který si zamilujete díky své bohaté chuti a atraktivnímu vzhledu. Tento recept kombinuje jemné vrstvy těsta s čokoládou, svěží maliny a krémovou náplň, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Jestli hledáte dezert, který oslní na jakékoliv oslavě nebo rodinném setkání, Dunajské vlny jsou skvělou volbou.

Zdroj: Ellen’s Kitchen

Ingredience

Těsto:

  • 3 vejce
  • Špetka soli
  • 130 g cukru
  • 150 ml + 2 lžíce mléka
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 280 g hladké mouky
  • 10 g kypřicího prášku do pečiva
  • 15 g kakaa
  • 300 g malin

Krém:

  • 1 vejce
  • 60 g cukru
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 300 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 150 g másla

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 50 ml mléka
  • 25 g másla

Postup

1) Příprava těsta: Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do pěny, pak vmíchejte mléko a olej. Mouku smíchanou s kypřicím práškem prosejte do směsi. Rozdělte těsto na dvě části a do jedné přimíchejte kakao s mlékem.

2) Vrstvení a pečení: V dortové formě vyložené pečicím papírem nejprve rozprostřete světlé těsto, poté kakaové těsto. Na kakaové těsto rovnoměrně rozložte maliny. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut.

3) Příprava krému: Vejce, cukr a kukuřičný škrob smíchejte s trochou mléka, zbytek přiveďte k varu a přilijte směs. Vařte minutu, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout s fólií přímo na povrchu.

4) Dokončení krému: Vyšlehejte máslo a postupně vmíchejte vychladlý pudink. Tento krém rovnoměrně rozetřete na upečené těsto.

5) Příprava polevy: Čokoládu s mlékem a máslem rozpusťte a rovnoměrně nalijte na krém. Nechte dort chladit v lednici 2-3 hodiny.

Vyzkoušejte letos tyto kokosové dortíčky, které Vás naprosto dostanou

Závěr

Dunajské vlny s malinami a čokoládou jsou luxusním dezertem, který kombinuje jemné těsto, osvěžující ovocné vrstvy a bohatý krém. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti a jistě potěší všechny příznivce sladkého.