Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem

Představujeme vám neodolatelný krémový dezert s jemným smetanovým krémem, který slibuje poskytnout nezapomenutelný zážitek. Tento lahodný pokrm je nejen oku lahodící, ale také jednoduchý k přípravě, což ho činí ideální volbou pro každou příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Krémový dezert se smetanovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 33 g nesolené máslo (pokojové teploty)
  • 40 g cukru
  • 40 g hladká mouka

Vařené těsto:

  • 60 g nesolené změklé máslo (pokojové teploty)
  • 65 ml mléko
  • 65 ml vody
  • 2 g soli
  • 65 g hladké mouky
  • 3 vejce (pokojové teploty)

Krém:

  • 2 žloutky + 35 g cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička vanilkový extrakt (volitelné)
  • 170 ml smetana ke šlehání
  • 17 g cukru

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve připravte středně velký igelitový sáček a odstřihněte boky.

2. Těsto: Do mísy dejte změklé máslo a přisypejte cukr – promíchejte a nasypte univerzální mouku – dobře promíchejte a získáte těsto.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

3. Výsledné těsto naneste na jednu polovinu sáčku a přikryjte druhou polovinou sáčku, poté vyválejte válečkem na tloušťku 2-3 mm a uložte na 15 minut do mrazáku.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

4. Po 15 minutách vyndejte těsto z mrazáku a pomocí vykrajovátka nebo pomocí dna sklenice vytvarujte kolečka o průměru 5 cm, které položte na plech vyložený fólií a uložte do mrazáku. Postup opakujte aj při zbylém těstě.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Zdroj: table diary 식탁일기

5. Vařené těsto: Do hrnce na sporáku dejte změklé máslo, přilijte mléko, vodu a osolte – vařte na mírném ohni, dokud se máslo neroztopí. Poté dalších 10 sekund a nasypejte univerzální mouku – rychle promíchejte a vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání vařte 1 minutu.

Zdroj: table diary 식탁일기
Zdroj: table diary 식탁일기

6. Uvařené těsto rozprostřete do mísy a nechte vychladnout cca 1 minutu a potom do těsta postupně vlijte vyšlehané vejce pokojové teploty – dobře promíchejte.

Zdroj: table diary 식탁일기
Zdroj: table diary 식탁일기

7. Výsledné těsto naneste do zdobícího sáčku, pak dno sklenice na plechu vysypejte moukou (podle toho se budou dělat koláčky) a položte na ně mražené kolečka těsta.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

8. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 190 °C, potom 15 minut při 170 °C dozlatova a dokřupava. Pak pootevřete dvířka trouby a po 10 minutách je vyjměte a překrojte na polovinu.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

9. Krém: Do mísy vlijte žloutky a přisypejte cukr – promíchejte. Dále nasypejte kukuřičný škrob, nalijte mléko a dochuťte vanilkovým extraktem. Dobře promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

10. Po uvaření krém nalijte a a rozprostřete na tác, přikryjte fólií a na 15 minut uložte do mrazáku.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

11. Mezitím do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání a přisypte cukr. Šlehejte do bílé pěny, do které postupně během šlehání přidávejte pudinkový krém – společné šlehejte do nadýchaného krému.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

12. Získaný krém naneste do zdobícího sáčku a na spodek koláčků udělejte malou dírku, do které naneste krém. Pak je uložte na 2-3 hodiny do lednice a máte hotovo!

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Podávejte je s láskou, velkou chutí a nadšením.

Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기
Fantastický a oku lahodící krémový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: table diary 식탁일기

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: