Děrované piškotové řezy se dvěma krémy

Děrované piškotové řezy se dvěma krémy představují unikátní a vizuálně lákavý dezert, který kombinuje lehkost piškotu s bohatostí žloutkového a smetanového krému. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako rafinovaný závěr rodinného oběda. Jeho příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to!

Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Ingredience

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 200 ml sezamového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička másla (na vymazání formy)

Žloutkový krém:

  • 800 ml mléka
  • 1 vaječný žloutek
  • 5 lžic kukuřičného škrobu
  • 5 lžic cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 40 g bílé čokolády
  • 20 g másla

Smetanový krém:

  • 400 ml slazené smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mascarpone

Na zdobení:

  • Citronová kůra z 1 citronu
  • Drcený korpus
  • Moučkový cukr

Postup

1) Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte mléko a olej, postupně přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Nechte korpus vychladnout.

2) V korpusu vykrojte díry a připravte žloutkový krém. V hrnci smíchejte mléko, žloutek, kukuřičný škrob, cukry a zahřívejte do zhoustnutí. Odstavte a vmíchejte máslo s bílou čokoládou. Krémem naplňte díry v korpusu.

3) Smetanu vyšlehejte a vmíchejte mascarpone. Krémem potřete celý povrch dezertu.

4) Drcený korpus smíchejte s citronovou kůrou a touto směsí ozdobte povrch dezertu. Posypte moučkovým cukrem.

5) Dezert nechte v lednici odpočinout, ideálně přes noc, poté podávejte.

Vyzkoušejte letos tyto kokosové dortíčky, které Vás naprosto dostanou

Závěr

Děrované piškotové řezy se dvěma krémy jsou dokonalou ukázkou toho, jak mohou být klasické suroviny transformovány do neobvyklého a atraktivního dezertu. Tento recept je skvělou volbou pro každého, kdo hledá něco speciálního a oslňujícího.