Vítejte ve světě sladkých pochoutek! Dnes vám přinášíme recept na lahodný ovocný dezert s tvarohem a salkem. Tento úžasný nepečený pamlsek je ideální volbou pro každou příležitost, plný čerstvého ovoce a krémové tvarohové náplně. Připravte se na osvěžující a chutnou dobroty, která potěší vaše chuťové buňky a zvedne náladu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ovocný dezert s tvarohem a salkem
Co budeme potřebovat:
- 1 pomeranč
- 1 banán
- 1 jablko
- 1 kiwi
- 200 g tvarohu
- 400 ml mléka
- 10 g agar-agaru
- 1/2 balení slazeného kondenzovaného mléka (salka)
Volitelně:
- Kousky čokolády
- Kandované ovoce
- Piškoty
- Čokoládová poleva
Pro sladší chuť můžete do dezertu přidat med nebo javorový sirup. Dezert můžete ozdobit ovocem, šlehačkou nebo kokosem.
Jak budeme postupovat:
1. Oloupeme banán a nakrájíme na poloviční kolečka.
2. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na plátky. Poté pomeranč nakrájíme na menší plátky.
3. Jablko oloupeme a odstraníme stopku s jádřinci. Nakrájíme na kostičky. Z kiwi odstraníme slupku a oloupeme. Nakrájíme na kostičky.
4. Polovinu ovoce uspořádáme na dno formy.
5. Do hrnce na plotně nalijeme mléko, přidáme agar-agar. Metličkou promícháme.
6. Přilijeme kondenzované mléko. Během míchání vaříme na mírném ohni.
7. Poté přidáme tvaroh a mícháme, dokud nevzniknou bublinky.
8. Mléčnou směs nalijeme do formy. Přidáme další vrstvu ovoce.
9. Nalijeme zbytek směsi. Dezert vložíme na 30 minut do lednice. Po uplynutí doby vyjmeme dezert z formy a máme hotovo!
Dobrou chuť!