Pokud nemáte příliš času na přípravu oběda, tenhle recept na křupavé bramborové rolky plněné kuřecími prsami se zeleninou a sýrem jsou dokonalou kombinací křupavosti a skvělé lahodné chuti. Uvnitř šťavnaté a na povrchu jemně křupavé. Jejich příprava zabere jen pár minut a recept zvládne úplně každý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé bramborové rolky plněné s kuřecími prsami se zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Bramborový základ:
- 3 brambory
- 2 vejce
- špetka petrželky
- 2 lžíce mouky (40 g)
- 4 g soli
- červená mletá paprika – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený kmín – podle chuti
- sušená máta – podle chuti
Náplň:
- 45 ml rostlinný olej – na smažení
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 400 g kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 25 g strouhaný sýr čedar
Ostatní:
- 20 ml olivový olej – na potíraní
- strouhaný sýr čedar – na posypání
- čerstvá petrželka – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Bramborový základ: Do mísy dejte nastrouhané a vyždímané brambory, pak k nim rozklepněte vejce, přidejte nasekanou čerstvou petrželku a mouku. Dochuťte solí, červenou mletou paprikou, černým mletým pepřem, sušeným kmínem a sušenou mátou – dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
2. Následně bramborový základ rozprostřete na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
3. Náplň: Do pánve s rozehřátým olejem vsypte nadrobno nakrájenou cibuli – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nadrobno nakrájenou červenou a zelenou papriku – míchejte a dále smažte. Nakonec do pánve přidejte nakrájené kuřecí prsa a dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem a strouhaným sýrem čedar – dobře promíchejte.
4. Po upečení bramborový základ nakrájejte na 6 stejných dílů ve tvaru čtverce, pak každý čtverec naplňte připravenou náplní a srolujte do rolky.
5. Výsledné rolky položte na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s mezery mezi nimi. Pak je potřete olivovým olejem, posypte strouhaným sýrem čedar a čerstvou nasekanou petrželkou.
6. Pečte v troubě 15-20 minut při 200 °C a po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem. Také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem nebo s oblíbenou přílohou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!