Chcete bohatou úrodu jahod? Dejte jim tento elixír života z kuchyně a odvděčí se vám záplavou velkých plodů

Pokud máte ve zvyku pěstovat jahody a rádi byste letos dosáhli obzvlášť bohaté úrody, možná vás bude zajímat tento přírodní elixír života, který může výrazně přispět k zdravému a silnému růstu vašich jahodníků. Tento domácí přípravek, který využívá ingredience přímo z vaší kuchyně, je snadno připravitelný, ekonomický a šetrný k životnímu prostředí. Níže se dozvíte, jak si připravit tento zázračný roztok a jak ho používat pro maximální efekt.

Zdroj: istock.com

Příprava zázračné výživy pro jahody

Co budete potřebovat:

Pro verzi s čerstvým droždím:

  • 1 kg čerstvého droždí
  • 5 litrů vody
  • Dalších 50 litrů vody pro ředění

Pro verzi se sušeným droždím:

  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • Trocha vlažné vody pro rozpuštění droždí a cukru
  • Kbelík vody pro zředění směsi

Postup přípravy:

Čerstvé droždí: Rozpusťte 1 kg čerstvého droždí ve 5 litrovém množství vody. Následně ředíme v poměru 0,5 l směsi na 10 l vody. Toto množství by mělo postačit pro zálivku přibližně 10 jahodníků. Hnojení provádíme 2x za sezónu.

Sušené droždí: Smíchejte balíček sušeného droždí se 2 lžícemi cukru a rozpusťte v troše vlažné vody. Poté rozřeďte ve větším množství vody (kbelíku) a nechte louhovat 2 hodiny. Použijte tak, že do konvice napustíte vodu a přidáte 0,5 l roztoku.

Zdroj: istock.com

Další možnosti hnojení jahod:

Syrovátka: Tento vedlejší produkt z výroby sýra obsahuje cenné minerály a aminokyseliny, které podporují růst jahod.

Kopřivový výluh: Naplňte nádobu kopřivou, zalijte dešťovou vodou, nechte louhovat několik dní a promíchávejte. Použijte ředěné v poměru 1:20 s vodou.

Slepičí trus: Jeho tekutá forma se používá v poměru 0,5 l hnoje na 10 l vody, směs nechte 3 dny odstát.

Zdroj: istock.com

Použití přípravku:

Aplikujte tento přírodní elixír na vaše jahody dvakrát za sezónu, aby jste podpořili jejich růst a zdraví. Nezapomeňte, že kromě hnojení je důležitá také správná péče o rostliny, včetně pravidelného odplevelování, mulčování a zajištění dostatečného zálivkového režimu.

Jen 1 lžíce pod každou rostlinu a budete mít obří úrodu jahod: Skvělé domácí hnojivo

Díky tomuto přírodnímu přístupu k hnojení můžete očekávat nejen zdravější rostliny, ale také bohatou úrodu velkých a šťavnatých jahod. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si radost z pěstování!