Pudinkové sklenice s ovocem: Zamilují si je děti i dospělí

Pudinkové sklenice s ovocem jsou ideální letní osvěžení, které si zamilují děti i dospělí. Tento dezert je vizuálně atraktivní a nabízí kombinaci sladké chuti mangového pudinku, svěžích jahod a aromatické máty. Tento lehký a osvěžující pokrm je perfektní volbou pro slavnostní příležitosti nebo jako pohoštění na zahradní párty. Sledujte následující kroky a připravte si tento neodolatelný dezert, který rozzáří každý stůl.

Zdroj: Carmen卡文

Ingredience

  • 300 g dužniny z čerstvého manga
  • 150 g mangového pyré
  • 13 jahod
  • 8 snítek čerstvé máty
  • 160 g oranžové želatiny
  • 250 ml horké vody
  • 200 ml studené vody
  • 180 ml mléka
  • 120 ml neslazeného kondenzovaného mléka

Postup

1) Příprava manga: Zralé mango okrájejte a dužninu nakrájejte do mřížky. Okrajové části kolem pecky mixujte na jemné pyré a propasírujte, aby bylo bez vláknitých částí.

2) Sestavení sklenic: Jahody očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Skleničky vyložte plátky jahod a na dno každé z nich vložte několik kostek mangové dužniny.

3) Příprava pudinku: Rozpusťte oranžovou želatinu ve horké vodě a promíchejte. Přilijte studenou vodu, mléko a kondenzované mléko. Přidejte mangové pyré a vše rozmíchejte do hladka. Tuto směs nalijte do sklenic na vrstvu jahod a manga. Skleničky přikryjte a nechte v lednici ztuhnout minimálně 4 hodiny.

4) Dekorace a podávání: Pudinky před podáváním ozdobte kopečkem mangové dužniny, jahodami a lístky máty.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Pudinkové sklenice s ovocem jsou dokonalým dezertem, který přináší radost jak na pohled, tak na chuť. Tento dezert je důkazem, že s jednoduchými surovinami lze vytvořit něco opravdu speciálního. Užijte si jej na letních oslavách, jako osvěžení během horkých dnů nebo kdykoliv, když máte chuť na něco sladkého a lehkého.