Frappuccino dort: Kávová pochoutka, která vám zpříjemní den

Vítejte v říši nezapomenutelných dortů, mezi které patří i dnešní recept na dort frappuccino – dokonalý kávový dezert, který vás okouzlí svou chutí a jemným krémem s mascarpone, smetanou, kávou a amarettem, který je zdobený kakaem. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako v ráji.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Frappuccino dort - dokonalý kávový dezert
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Frappuccino dokonalý kávový dezert

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vaječné bílky
  • 125 g smetanou ke šlehání – podle potřeby
  • 2/3 šálku cukru
  • 4 žloutky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce studené vody
  • 3/4 hrnku pšeničné mouky
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva

Kávový krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smetany 30%
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1,5 lžičky instantní kávy
  • 1 lžíce amaretta

Kajmaková směs:

  • 500 g sýra mascarpone
  • 3 lžíce kajmakové směsi

Ostatní:

  • 1 balení kulaté sušenky
  • kakao – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Bílky vyšlehejte s tuhou smetanou ke šlehání a přisypávejte po lžících cukr. Pak přidávejte po jednom žloutku – snižte rychlost mixéru a přilévejte olej a vodu. Následně přisypávejte prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva – jemně promíchejte.

2. Těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměre 21 x 32 cm a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

3. V míse smíchejte kávu s moučkovým cukrem, pak kávu zalijte horkou vodou – promíchejte a nechte vychladnout. Potom vychladlé těsto namočte do několika lžic uvařené kávy a zbytek kávy nechte stranou.

4. Kajmaková směs: Do mísy kuchyňského robotu dejte sýr mascarpone a kajmak – krátce vyšlehejte, dokud se ingredience nespojí a vzniklou směs položte na namočené kakaové těsto – vyrovnejte.

5. Na kajmakovou směs položte kulaté sušenky namočené v kávě, jednu vedle druhé (sušenky namočte tak, že je potřete silikonovým štětcem namočeným v kávě, nebo je ponořte do misky s kávou doslova na 1 vteřinu).

6. Kávový krém: Do mísy mixéru dejte mascarpone a vychladlou smetanu 30%, poté přisypejte moučkový cukr a přilijte instantní kávu – mixujte/šlehejte, dokud nezískáte hustý krém. Nakonec přidejte trochu likéru amaretto – promíchejte a krém nalijte na dort a uhlaďte ho.

Frappuccino dort nakonec ozdobte-posypejte kakaem a podávejte s láskou a velkou chutí.

Frappuccino dort - dokonalý kávový dezert
Zdroj: smakinatalerzu.pl
Frappuccino dort - dokonalý kávový dezert
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!